avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copil

Buna ziua! Copilul meu este nascut in Italia. tatal lucreaza acolo cu forme legale si a luat din Italia alocatie pentru copil pana acum. Eu si copilul ne-am intors de 4 ani in tara. Anul acesta am divortat si doresc sa iau eu in tara alocatia copilului de la statul roman, de acord cu tatal copilului, dar de la fortele de munca mi s-a spus ca eu NU pot lua alocatia copilului pentru ca nu am un contract de munca. Copilul este incadrat cu o forma de handicap grav. Am citit in legislatie ca ,,alocația de stat se plătește unuia dintre părinți pe baza acordului acestora sau, dacă aceștia nu se înțeleg, pe baza deciziei autorității tutelare ori a hotărârii judecătorești, părintelui căruia i s-a încredințat copilul spre creștere. ". Noi, parintii, suntem de acord ca alocatia sa o iau eu in tara. Nu inteleg de ce nu mi se permite si mi se pune conditia de a avea un loc de munca. Ce documente imi trebuie ca sa obtin alocatia copilului ?

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana in italia io_alessia2011 io_alessia2011 Buna ziua!Am si eu o nelamurire cu alocatia europeana in italia.Eu am lucrat in romania la ultimul loc de munca 2 ani jumatate,apoi am ramas insarcinata ,iar ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului Fericireamea Fericireamea Bună seara Dacă tatăl copiilor e titularul alocației noi suntem despărțiți de aproape 3 ani m.am mutat în județul Brașov unde m.am născut ce ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana Keyla Keyla Va rog sa ma lamuriti privitor la urmatoarea problema:Sotul meu are un baiat din prima casatorie.Copilul a fost incredintat spre ingrijire tatalui,iar mama ... (vezi toată discuția)