avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Danu morale în caz de ucidere din culpã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Danu morale în caz de ucidere din culpã

am un prieten a cărui tată a fost victima unui accident de circulaţie, în urma căruia si-a pierdut viata.Ne interesează în cazul unui eventual proces în ce cuantum putem primi daune morale de la autorul acidentului, în condiţiile în care s-a reţinut exclusiv culpa acestuia.Dacă aveţi cunoştinţă sespre un caz asemănător,Mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: avocat_micu , utilizator 17:04, 9 Martie 2006
Daca tatal tau a fost cel vinovat (daca nu a traversat strasa pe trecerea de pietoni,etc.), singurul lucru care poate sa-l faca justitia romana e sa ii de-a conducatorului auto 2-3 ani cu suspendare asta in caz ca nu are cazier la politie pt. alte fapte;dar poti sa mergi sa vb. cu el ca decat sa-l porti prin tribunale mai bine sa te despagubeasca cu vreo suma de bani(asta daca cazi de acord cu el).
Poate sa mearga in instanta si sa cheme ca prc societatea de asigurarii unde avea soferul RCA, legea ii obliga sa plateasca
Multumesc.As dori un exemplu concret, in alte cuvinte ce suma s-a obtinut în instanţa ca daune morale într-o situaţie asemănatoare.
vezi mediatizatul caz cu nevasta lui Paunescu. In experienta mea am obtinut acum 4 ani cate 100 milioane pentru fiecare victima (3 persoane) si condamnarea inculpatului la 4 ani cu executare la locul de munca. La pedeapsa inchisorii cu executare in regim penitenciar se apeleaza aproape exclusiv cand este vorba de fuga de la locul accidentului sau daca inculpatul a savarsit fapta sub influenta alcoolului.
Trebuie solicitate daune morale pe calea unei actiuni civile in justitie, este singura posibilitate. In nici un caz RCA nu despagubeste pentru daune morale, acestea putand fi obtinute numai de la autorul faptei.

Alte discuții în legătură

Responsabili dupa ancheta dabc111111 dabc111111 Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime. Acum 1 saptamana am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Acident rurier neacsuelena neacsuelena buna ziua.in 2009 am avut un acident rutier soldat cu victima care a avut ingrijiri medicale de 90 zile.victima mi-a cerut daune morale de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la fondul de protectie a victimelor strazii Cristina Pielmus Cristina Pielmus In prezent am un proces pe rol, (ucidere din culpa, accident rutier), unde este chemat Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa raspunda civilmente pentru ... (vezi toată discuția)