avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri de la Fondul de Protectie a Victimelor ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii

In prezent am un proces pe rol, (ucidere din culpa, accident rutier), unde este chemat Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa raspunda civilmente pentru inculpatul care nu avea RCA.
Ce stiti, din practica, instantele fac diferenta intre situatia in care plateste F.V.P.S., care apoi are actiune in regres contra vinovatului, si situatia in care exista RCA si plateste doar asiguratorul?
Ma refer la stabilirea cuantumului despagubirilor acordate..., mi-e teama ca judecatoarea sa nu fixeze un cuantum mai mic tocmai pe considerentul ca banii vor fi platiti intr-un final din buzunarul inculpatului.
Va rog sa ma ajutati si cu practica judiciara in ceea ce priveste cuantumul daunelor morale acordate, care sunt platite de F.P.V.S., daca puteti.
Mentionez ca eu insami sunt parte civila. :(
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Cristina Pielmus , Avocat
Cel mai recent răspuns: Marius Barabas , Consultant asigurari 10:16, 25 Iunie 2011
Este posibilo ca instanta sa nu asimileze situatia dv cu situatia in care vinovatul ar fi avut RCA si sa primiti o despagubire mai mica desi nu ar trebui. Aveti avocat angajat si puneti-l la treaba sa obtina despagubirea care s-ar cuveni.
O asemenea problema nu se rezolva pe forum . Practica judiciara si alte povesti.
Instanta este imprevizibila oricum , asa ca ai nevoie de un avocat bun si succes.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Fata moarta in accident auto. Imparatul Imparatul Mama fetei, este parte civila intr-un proces, in care fata i-a fost omorata, prin ucidere din culpa. A fost introdus in cauza, garant Fondul de protectie a ... (vezi toată discuția)
Accident ContSters215881 ContSters215881 Buna dimineata Am avut un accident cu masina, cel care mi-a lovit-o nu avea asigurare si era si sub influenta bauturilor alcoolice. Am deschis proces , pe ... (vezi toată discuția)