avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

Buna dimineata
Am avut un accident cu masina, cel care mi-a lovit-o nu avea asigurare si era si sub influenta bauturilor alcoolice. Am deschis proces , pe care l-am si castigat dar persoana nu are nimic pe numele sau. Eu am primit de la acel fond al victimelor strazii suma de 3000 euro dar paguba a fost evaluata la 6000 euro. Intrebarea este cum mai pot eu sa recuperez ceva din paguba de la cel care m-a accidentat din moment ce el nu detine nimic pe numele lui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:39, 26 August 2011
Nu mai aveti nici-o sansa. Ati obtinut tot ce se putea obtine si de la toate institutiile.
da, dar eu am castigat procesul, avocatul spune ca in cazul in care as afla ca are ceva in proprietate as putea recupera ceva bani si de la cel care m-a accidentat
acum, nu se mai poate face nimic inafara incercarii de a se executa hotararea judecatoreasca pe care ati obtinut-o.

In astfel de cazuri, persoana care a suferit un prejudiciu la vehicul proprietate personala din vina unei terte persoane, se poate indrepta pentru recuperarea pagubei impotriva mai multor persoane, precum:
- direct impotriva persoanei care a provocat accidentul;
- impotriva asiguratorului RCA al celui vinovat sau a F.P.V.S.;
- impotriva ambilor ( varianta optima).

In cadrul procesului trebuie efectuata o expertiza tehnica auto care sa stabileasca obligatia asiguratorului/F.P.V.S. si cuantumul sumei maxime pe care trebuie sa o achite acesta, potrivit Ordinului CSA valabil la data producerii accidentului, urmand doar ca diferenta sa fie achitata de cel vinovat. In acele mai multe cazuri, asiguratorul/F.P.V.S. nu va acorda suma reala pe care trebuie sa o incaseze pagubitul, ci o suma mult mai mica, incadrandu-va din start la cea mai mare scala de uzura. Rolul expertului e tocmai de a-i verifica la acest calcul.

acum, nu pot sa ma pronunt daca in dosarul dvs. s-au efectuat acesti pasi si daca acea suma de 3000 Euro e cea corecta, in faza in care sunteti, nu va ramine decat sa alergati dupa cel vinovat si sa va rugati sa castige la LOTO, pentru a avea si dvs. o sansa in a executa hotararea.

Ma indoiesc ca persoana vinovata nu are bunuri de inca 3000 euro pe numele lui.
In hotararea judecatoreasca ce scrie? cine trebuie sa plateasca si cat?
Evaluarea autoturismului la 6000 euro s-a facut in cadrul procesului de catre un expert judiciar auto? Daca nu, aceasta evaluare nu are nicio valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari fvs dianalipo85 dianalipo85 Buna Am avut un accident cu masina , cel care m-a avariat nu avea asigurare auto si era in stare de ebrietate. Paguba a fost evaluata la 6000 de euro . M-am ... (vezi toată discuția)
Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)
Recurs proces daune in urma unui accident rutier Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a ... (vezi toată discuția)