avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in decembrie am avut din nou un accident ,paguba fiind dauna totala.Mi se va acorda Dauna totala,tinand cont ca masina este evaluata la 6000 de euro.
Va rog dati-mi un sfat!!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 08:21, 20 Decembrie 2011
Totul tine de conditiile de asigurare. In principiu daca reparatia va costa mai mult decat valoarea masinii la data evenimentului atunci se declara dauna totala si in acest caz din valoarea asigurata se va scadea cca 25% cat este valoarea epavei si suma ramasa va fi considerata despagubire si va ramane si epava ca sa o valorificati.
Valoarea totala a subansamblurilor/pieselor recuperabile, nu este neaparat egala cu 25%.poate fi mai mica sau mai mare.Veti avea insa optiunea de a vi-se vinde epava printr-un program de ofertare pe internet (utilizat de asigurator), firmelor care se ocupa cu dezmembrari/reparatii, avand astfel posibilitatea de a completa valoric suma ce reprezinta epava.
Daca nu ati reintregit suma asigurata (tinand cont ca este vorba despre o polita CASCO) atunci ve-i primi doar diferanta ramasa pana la cuantumul sumei asigurate. Daca deja vi s-a acordat 3000 euro iar masina este evaluata la 6000 euro atunci ve-ti primi doar diferenta de 3000 euro din care vi se va scade epava adica cel mult 25%.
Daca nu a-ti formulat cererea de despagubire mai aveti o sansa sa primiti toata suma daca va reintregiti suma asigurata intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)
Dauna totala sau plata reparatiilor gexgec gexgec Buna ziua, Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839. Cei de la casco au dreptul sa o declare ... (vezi toată discuția)
Evaluare epava - dauna totala b2anka b2anka Buna seara Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: am o masina (an 2001) asigurata Casco la valoarea de 8674 lei. Ca urmare a unui ... (vezi toată discuția)