avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Certificat fiscal

Buna ziua.

Am o problema. Am anumite datorii la buget local din 2014, iar acum am nevoie de un certificat fiscal urgent.

Primaria refuza sa imi elibereze certificatul fiscal pana la data la care nu achit datoriile restante.
Este achitarea datoriilor o conditie pentru eliberarea certificatului fiscal?
Cel mai recent răspuns: DarkSoul , utilizator 17:32, 28 Septembrie 2017
Codul de procedura fiscala prevede ca certificatul fiscal atesta achitarea tuturor obligatiilor fiscale, inclusiv amenzile.
CCR a aratat ca, potrivit dispozitiei de lege art. 113 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu următorul conţinut:

“Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.”

pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, este obligatorie atestarea achitarii tuturor obligatiilor fiscale de plata datorate autoritatii administratiei publice locale în a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza, inclusiv sumele reprezentand debite sau amenzi existente in evidenta organului fiscal, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului translativ de proprietate.
Nu am nevoie pentru instrainarea imobilului si nici nu ma deranjeaza daca pe certificatul fiscal va scrie ca am anumite datorii.

Este un certificat fiscal pe care trebuie sa il depun la un dosar aflat deja pe rolul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala pentru instrainare teren Mateo2014 Mateo2014 Daca o persoana are datorii la primărie impozit auto, clădiri, teren, şi doreşte obţinerea unui certificat de atestare fiscala pentru a vinde un teren ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)