avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot face certificat de nastere ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot face certificat de nastere ?

Buna seara , sot marocan 2 copii cu cetatenie romana , o fetita are pasaportul expirat si cealalta e fara acte , avem numai titlurile de calatorie pentru care sotul a semnat fiind copii sub 5 ani ,pot merge singura acasa in romania sa fac certificatul de nastere si pasapoartele ? Fara el ? Sau in caz contrar de ce as avea nevoie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: khadija 40 , utilizator 13:06, 21 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am gresit formularea textului , copii cetateni romani, fata mai mare acte romanesti , certificat de nastere , pasaport , noi cerificat de casatorie romanesc, ma interesa in romania ce imi trebuie din partea tatalui sa fac acte si la fetita mica , noi locuim in italia , tot ce am inregistrat am fost la torino la consulat ,va multumesc
Pentru fetita cea mare aveti nevoie de declaratia tatalui pentru pasaport. Pentru cea mica ii faceti transcrierea certificatului in Romania, la primaria dvs. de domiciliu din buletin (dureaza 30 de zile), dupa care solicitati tatalui declaratie pentru pasaport. Daca vreti sa mergeti cu ele din Romania in strainatate aveti nevoie din nou de acordul tatalui. Puteti incerca sa plecati cu ele cu pasaportul strain , daca au, dar mi-e teama ca si in acest caz veti avea nevoie de acordul tatalui.

Giorgia84 a scris:

Buna seara , sot marocan 2 copii cu cetatenie romana , o fetita are pasaportul expirat si cealalta e fara acte , avem numai titlurile de calatorie pentru care sotul a semnat fiind copii sub 5 ani ,pot merge singura acasa in romania sa fac certificatul de nastere si pasapoartele ? Fara el ? Sau in caz contrar de ce as avea nevoie? Va multumesc

Bună e de ajuns dacă aduceți certificatul din Maroc apostilat dupa care trebuie neapărat sa traduceți în limba română certificatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)