avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulare functii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulare functii?

Buna seara!
Sunt angajat la o firma de proiectare in domeniul contructiilor pe functia cod COR 214201 – Inginer constructii civile, industriale si agricole. Intre timp am mai urmat o a doua specializare in cadrul Facultatii de Constructii: cai ferate, drumuri si poduri. In cadrul firmei se doreste a proiecta /semna pentru cele doua specializari. Sunt de acord cu aceasta in principiu, daca voi fi renumerat corespunzator. Din discutia cu sefii le-am spus ca nu o sa semnez proiectele pentru specializarea cai ferate, drumuri si poduri pana cand nu o sa imi fie facute modificari in contractul de munca astfel incat sa imi apara si functia si pentru a doua specializare.
Cautand am vazut ca pentru functia de la a doua specializarea este codul COR 214204-Inginer cai ferate, drumuri si poduri. In concluzie sunt doua functii distincte.
Doamna care este responsabila cu contractele angajatilor mi-a spus ca nu este nevoie de modificari in contractul de munca ci este necesar doar o hartie interna prin care sa imi fie cumulate functiile.
Intrebarile care le ridic:
Care este procedura legala in astfel de situatii?
Ce trebuie sa cer angajatorului?
Voi incalca legea daca voi proiecta/semna proiecte pentru a doua specializare (214204-Inginer cai ferate, drumuri si poduri) daca in contractul de munca voi ocupa doar functia de la prima specializare (214201 – Inginer constructii civile, industriale si agricole)? Voi incalca legea daca sunt angajat pe o functie si voi presta in cadrul firmei pentru ambele (214201 si 214204)?
Ma gandeam sa sugerez angajatorului sa imi fie modificat contractul de munca astfel incat sa figurez cu doua functii, cate 4 ore pentru fiecare dintre acestea. Este posibil/legal acest lucru?
Tin sa remarc faptul ca in domeniul contructiilor a proiecta si semna un proiect inseamna a fi responsabil pe viata pentru constructia, structura si solutiile alese in acel proiect, raspunzand penal in caz de probleme.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
ciprian333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 29 Septembrie 2017
Cornel Vasile a scris:

Pentru angajat, asa cum am spus, nu exista costuri.

Scuze, angajator am vrut sa spun.
in cazul câștigului lunar brut realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, al cărui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce functie pot fi angajat dupa ce am terminat masterul ccdcla ccdcla ABSOLVENT AL FACULTATII DE SILVICULTURA IN 2007 AL “UNIVERSIITATII STEFAN CEL MARE SUCEAVA” SI A CURSURILOR DE MASTERAT CU SPECIALIZAREA ... (vezi toată discuția)
Master in constructii civile, drepturi si competente razgandeanu razgandeanu Am o nelamurire care ma consuma de ceva vreme, urmeaza anul viitor sa termin CCIA (Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole), si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cod cor TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Imi spuneti va rog daca pot sa angajez pe cineva care are diploma de inginerie economica in constructii pe functia de inginer constructii civile, industriale ... (vezi toată discuția)