Urmeaza sa trec salariatii de la paza sa desfasoare activitatea în schimburi la program 12/24. Acestia vor lucra si de noapte si in weekend (depinde cum le pica tura).
Spor de noapte le ofer, insa, nedumerirea mea este daca trebuie sa le ofer si spor de weekend?
Puteti sa imi indicati unde anume scrie in lege ca trebuie sa anunt ITM-ul daca urmeaza sa desfasuram activitate de noapte?
Art.125 alin 6 din Codul muncii specifica anuntarea ITM , iar art 137 din Codul muncii face referire la plata sporului pentru munca in zilele de repaus saptamanal.
Art.125 C.mun.
...
(6) Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Prin urmare, numai activitatea se va desfura noaptea este frecventa atunci anuntati ITM-ul ... In caz contrar, nu aveti o astfel de obligatie.
Control itm
suciugeorgeta
Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Spor munca noapte
mboncalo
Buna ziua,
As dori sa intreb care este sporul minim pentru munca de noapte in cazul in care lucrez in ture de cate 4 zile in urmatorul fel: lucrez 4 zile ... (vezi toată discuția)