Am urmatoarea situatie: in primavara acestui an am cumparat lemne pentru foc, pe care le-am depozitat in curtea parintilor in vederea uscarii si pregatirii pentru foc (taiat, crapat). Acum le-am incarcat intr-un mijloc de transport pentru a le duce la locuinta mea care se afla la o distanta de 14 km de casa parintilor, in alt judet: eu locuiesc in judetul Ialomita, iar casa parinteasca este in judetul Calarasi. In timpul transportului, in judetul Ialomita, echipajele politiei au oprit mijlocul de transport si au confiscat lemnele pe motivul ca nu am avut aviz de insotire a marfii. Daca lemnele au fost cumparate de mine si le-am transportat de la casa parinteasca la locuinta mea, cine era in masura sa imi elibereze acest aviz?
Cum pot sa recuperez lemnele confiscate, care acum se afla in custodia Ocolului silvic in vederea donarii?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns deoarece mai am de facut un transport de aceeasi maniera. Ce documente imi sunt necesare si cine le elibereaza?
Avand in vedere ca urma sa deplasati masa lemnoasa ,era normal sa detineti pe timpul transportului document justificativ de provenienta
Atat timp cat nu faceti dovada legala de provenienta a lemnelor=chitanta,factura bon de achizitie , nu le veti mai putea recupera
Pai am documente justificative: factura si chitanța. Motivul confiscarii a fost cel mentionat in mesajul initial: lipsa avizului de transport. Nu inteleg cine ar fi putut elibera acel aviz avand in vedere ca transportul a fost realizat de la curtea părinților catre locuinta personală.
Ce mai pot face acum?