avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la proces verbal al politiei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la proces verbal al politiei pentru confiscarea masinii!

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez in urmatoarea problema: in urma cu o saptamana fratele meu a fost oprit de un agent de circulatie (fratele meu fiind cu camionul incarcat culemne pe care le ducea unor cunostinte,acest eveniment s a intamplat la sf de saptamana ,datorita defectiunilor la masina aparute pe drum nu s a incadrat in timpul prevazut pe avizul de insotire a marfii deci cand l a oprit agentul avizul era expirat si i a fost confiscata si marfa si camionul in baza legii 171/2010 .Fratele meu poate dovedii ca toata perioada aceasta a fost defect,,l ca au venit cei de la service la camion de multe ori pentru constatare si reparati,are facturi la piese .
Deasemeni el pe toata perioada defectiunii nu a putut parasii camionul pentru ca locul unde a ramas defect era f periculos si exista riscul sa fure de la el,nu a putut solicita prelungirea avizului ca nici la ocol nici la politie nu era nimeni la sf de saptamana.
Camionul apartine tatalui nostru,este pe persoana fizica.
Vrem sa facem contestatie la procesul verbal si va rog din suflet spuneti mi ce sanse sunt sa castigam procesul si cat poate dura in conditii in care fratele meu poate face dovada celor spuse?
ESTE DNI PUCTUL NOSTRU DE VEDERE O PROBLEMA GRAVA SI AM RUGAMINTEA RESPECTUASA DE A SI DA CU PARERE SI A MI DA SFATURI SI INDRUMARI CINE ARE CUNOSTINTE SI CINE SE REGASESTE INTR O ASTFEL DE SITUATIE.
CU RESPECT CEZARA.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:30, 3 Septembrie 2015
Nimeni nu contesta succesiunea de evenimente mentionate de dvs,dar trebuie sa aveti in vedere ca agentii de politie au constatat ,au consemnat situatia de fapt existenta si au aplicat sanctiuni legal prevazute
Orice sofer care urmeaza sa circule pe drumurile publice,are obligatia sa verifice starea tehnica a vehiculului
Mai ales in cazul mentionat de dvs cand este vorba despre transport masa lemnoasa se impunea atentie sporita
L nr 171/2010
ART. 19
(1) Constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la
2.000 lei până la 5.000 lei şi confiscarea materialelor lemnoase în cauză
următoarele fapte:
a) expedierea sau transportul materialelor lemnoase fără provenienţă
legală;
b) transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoţire ori fără
documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele
privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare;
c) transportul şi/sau comercializarea pomilor de Crăciun nemarcaţi cu
sigiliul-crotaliu prevăzut de normele privind circulaţia materialelor
lemnoase în vigoare;
d) transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoţire care nu are
înscrisă provenienţa legală a acestora
e) transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoţire a cărui
valabilitate a expirat. Termenul de valabilitate a avizului de însoţire, în
funcţie de distanţele de transport al materialelor lemnoase, este de
maximum 72 de ore de la ora plecării transportului, dată şi oră ce se
consemnează obligatoriu în acest document;


Avand in vedere obligatiile soferului care urmeaza s faca transport masa lemnoasa,in eventualitatea unei contestatii a PV nu aveti mari sanse sa obtineti hotarare favorabila
da dvs aveti dreptate din pct de vedere al legii dar defectiunile aparute nu au tinut de ingrijirea masini sau de starea tehnica a acesteia pentru ca sunt defectiuni care pot aparea in orice moment,cine este cunoscator si stie ceea ce spun eu poate confirma.
dvs spuneti ca sunt slabe sanse,daca fratele meu demonstreaza absolut totul de ce sa nu aiba sanse de castig?ce se v a intampla cu masina in cazul in care pierde?ce cai de atac in afara de fond este pentru aceasta problema?aceasta masina este sursa de existenta a tatalui nostru.
Oricum nu aveți ce altceva sa faceți decât sa contestați, șanse sunt. Nu aveați ce verifica dacă mașina funcționa, de aia se face inspecție periodica.
Depinde de instanta, de dovezi, de cum va susțineți cererea.
Pt ca sunt bani mulți la mijloc, apelati la un avocat pt redactarea contestației.
Chiar dacă pierdeți la fond, aveți și cai de atac.
Pe langa facturile eliberate pentru piese trebuie sa prezentati si factura emisa pentru manopera in care sa fie eventual inscris disctinct si transportul echipei de service in locatia unde s-a defectat camionul.

In conditiile in care reparatia a fost facuta de un service autorizat, solicitati service-ului o adresa prin care sa confirme ca autovehicului a fost defect in ziua respectiva intre anumite ore, fapt care a condus la depasirea timpului de efectuare a transportului.
"in data de ....... a fost solicitata telefonic repararea autovehiculului cu nr de inmatr. ......in zona........... In urma deplasarii echipei de mecanici formata din x, y s-au constatat urmatoarele defectiuni.............. Intrucat s-au constatat defectiuni ale sistemului de distributie, alimentare,franare, etc. a fost necesar procurarea unor piese de schimb astfel ca reparatia s-a finalizat in data de ....la ora.............. . S-a eliberat prezenta la solicitarea dlui.... "
Functie de probele prezentate si cum sunt sustinute, aveti mari sanse de castig.
Puteti solicita si citarea reprezentantilor service-ului si a mecanicilor care au reparat camionul.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal. marem marem Buna, In data de 20 decembrie 2012, am fost contactat de un individ sa efectuez un transport de material lemnos. Am incarcat si am plecat. Pe drum, am fost ... (vezi toată discuția)
Legislatie pt srl prelucrarea primara a lemnului(debitare busteni) rusudan rusudan Am un atelier de debitat busteni si sunt intersat sa aflu de unde pot face rost de legislatia in domeniu.(Debitare, comercializare,transport, achizitie) (vezi toată discuția)
Ajutor disperat vyo-stefi vyo-stefi Am cumparat 150 de mc de lemne,am primit Factura si nu stiu daca firma respectiva trebuie sa i-mi dea si Aviz de insotire a marfi si daca eu trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)