avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la proces verbal al politiei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la proces verbal al politiei pentru confiscarea masinii!

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez in urmatoarea problema: in urma cu o saptamana fratele meu a fost oprit de un agent de circulatie (fratele meu fiind cu camionul incarcat culemne pe care le ducea unor cunostinte,acest eveniment s a intamplat la sf de saptamana ,datorita defectiunilor la masina aparute pe drum nu s a incadrat in timpul prevazut pe avizul de insotire a marfii deci cand l a oprit agentul avizul era expirat si i a fost confiscata si marfa si camionul in baza legii 171/2010 .Fratele meu poate dovedii ca toata perioada aceasta a fost defect,,l ca au venit cei de la service la camion de multe ori pentru constatare si reparati,are facturi la piese .
Deasemeni el pe toata perioada defectiunii nu a putut parasii camionul pentru ca locul unde a ramas defect era f periculos si exista riscul sa fure de la el,nu a putut solicita prelungirea avizului ca nici la ocol nici la politie nu era nimeni la sf de saptamana.
Camionul apartine tatalui nostru,este pe persoana fizica.
Vrem sa facem contestatie la procesul verbal si va rog din suflet spuneti mi ce sanse sunt sa castigam procesul si cat poate dura in conditii in care fratele meu poate face dovada celor spuse?
ESTE DNI PUCTUL NOSTRU DE VEDERE O PROBLEMA GRAVA SI AM RUGAMINTEA RESPECTUASA DE A SI DA CU PARERE SI A MI DA SFATURI SI INDRUMARI CINE ARE CUNOSTINTE SI CINE SE REGASESTE INTR O ASTFEL DE SITUATIE.
CU RESPECT CEZARA.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:30, 3 Septembrie 2015
cyan a scris:

Pe langa facturile eliberate pentru piese trebuie sa prezentati si factura emisa pentru manopera in care sa fie eventual inscris disctinct si transportul echipei de service in locatia unde s-a defectat camionul.
Puteti solicita si citarea reprezentantilor service-ului si a mecanicilor care au reparat camionul.

Fondul cauzei il reprezinta plangerea contraventionala impotriva PV contraventie,respectiv temeincia si legalitatea acestuia
Eventuala strategie de contestare PV in baza documentelor justificative pentru reparatia masinii nu are legatura cu fondul cauzei -respectiv temeinicia si legalitatea constatarii si consemnarii contraventiei in PV care consemneaza starea reala de fapt ce nu poate fi contestata de contravenient
Service-ul auto poate emite factura si nu adeverinta cu succesiunea de evenimente minut,ora solicitare telefonica
Instanta de judecata nu va admite citarea reprezentantilor service-ului si a mecanicilor care au reparat camionul.care nu au legatura cu aspectele constatate si consemnate de agentii constatatori in PV
Soferul daca cunostea ca detine aviz de insotire cu data ,ora fixe,in situatia in care a constatat defectarea mijlocului de transport presonal,avea la indemana sa solicite cap tractor sau utilaj de remorcare si s-ar fi incadrat in termenul de pe aviz

Legea permite depunerea oricaror probe care sa sustina admiterea plangerii impotriva procesului verbal. Inclusiv martori.

Daca a fost inundatie, furtuna, tornada sau uragan petentul poate aduce o adresa la Institutul de Meteorologie.
Daca i-a luat foc camionul poate aduce o dovada de la ISU.
Daca s-a imbolnavit poate aduce o dovada de la medic.
Daca a fost atacat de o banda de talhari sa ii fure lemnele poate aduce o dovada de la politie.

Nu contesta nimeni ca procesul verbal nu este intocmit legal ci este vorba despre imprejurarile care au condus la intocmirea acestuia.
Iar "imprejurarile" sunt reprezentate de defectiunile camionului care pot fi dovedite cu facturile pentru piese si manopera si adresa de la service!

Daca autovehiculul nu putea fi tractat (nu toate camionale au cap tractor ;) ) ce putea sa faca conducatorul auto? Sa solicite un elicopter, inchirierea unui alt camion si transferul lemnelor?

Nu am citit inca L171/2010 sa vad ce prevede in astfel de situatii si daca sunt prevazute astfel de situatii. Nu cunosc daca este interzis transportul lemnelor la sfarsit de saptaman dar atata timp cat a avut aviz de transport in regula si a putut sa plece inseamna ca a avut voie sa efectueze transportul.

Situatia era mai simpla daca apela la 112 si relata problema chiar daca nu era o situatie de urgenta dar avea dovada defectiunii camionului.

Parerea mea este ca trebuie apelat la un avocat care sa sustina cauza avand in vedere valoarea ridicata a pagubei(camionul si lemnele).


cyan a scris:




Situatia era mai simpla daca apela la 112 si relata problema chiar daca nu era o situatie de urgenta dar avea dovada defectiunii camionului.








Serviciul de urgenta 112 poate fi legal apelat numai in anumite situatii
Probleme de defectiuni la autovehicule care transporta masa lemnoasa nu intra in situatiile pentru care poate fi apelat serviciul de urgenta
Verificati numarul de amenzi aplicate de serviciul de urgenta pentru apelare nejustificata
Retineti ca autorul topicului nu face niciun fel de precizare ca soferul sa fi facut demersuri catre autoritati,pentru a comunica situatia defectarii pe drumul public a autovehiculului continand masa lemnoasa
Nimeni nu contesta imprejurarea defectarii camionului,respectiv la momentul controlului ,agentii de circulatie au constatat si au consemnat aspecte reale
Este situatie identica cazului in care se constata si se consemneaza lipsa centurii de siguranta,iar soferul invoca blocarea sistemui prin caderea accidentala de chibrit sau agrafa
In ambele cazuri contraventia exista
Soferul autovehiculului nu poate dovedi ca anterior constatarii si consemnarii PV contraventie a facut demersuri catre autoritati pentru a anunta evenimentul
In eventualitatea contestarii in instanta a PV,instanta va analiza temeinicia si legalitatea acestuia si nu cauzele care au generat defectiunile la masina aparute pe drum
Instanta de judecata analizeaza si imprejurarile in care s-a produs o fapta, indiferent ca este vorba de o contraventie sau infractiune!
Ati auzit despre circumstante atenuante sau agravante? Trebuie analizate sau nu? Sau trebuie analizata doar legalitatea procesului verbal?
Daca instanta nu ar lua in considerare imprejurarile/circumstantele atunci se presupune ca nu exista nici prezumtia de nevinovatie!

Utilizatoarea trebuie sa revina cu informatii si sa ne lamureasca daca fratele a anuntat pe cineva despre defectare, cu exceptia service-ului. Firma care a furnizat lemnele (sa solicite instructiuni), beneficiarul, politia, primaria, o autoritate a statului.

Si daca a mai efectuat transport de lemne anterior si cunostea legislatia cu privire la transportul lemnelor.

Cand a incarcat lemnele i-a fost atrasa atentia de catre furnizor privitor la specificul transportului de lemne, ca avizul de insotire a marfii are o anumita valabilitate si cel mai important, cum sa procedeze in cazul in care apare un eveniment neprevazut, accident, defectiune, etc.?

Nu cunosc daca pe avizul de insotire a marfii exista si instructiunile de completare prevazute in HG 470/2014, (anexa 2 la norme), rubrica 9 se completeaza de politie cu cauza intreruperii transportului.

Fratele poate cere clementa in cazul in care nu a mai efectuat transport de material lemnos si sa solicite macar restituirea camionului pe motiv ca este singurul mijloc de subzistenta ptr familie.

HG nr. 470/2014 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase

Art. 16. - (1) În cazul în care, din motive obiective, mijlocul de transport cu care se transportă materiale lemnoase trebuie să fie înlocuit cu unul sau mai multe mijloace de transport, ocolul silvic pe raza căruia se realizează transbordarea materialelor lemnoase eliberează noile
avize de însoţire a materialelor lemnoase, la solicitarea conducătorului auto sau a proprietarului materialelor lemnoase, făcând menţiunea 7 "provenienţă pentru avizul nr. . . . - TRANSBORDARE", sub semnătură şi sigiliu, pe avizul de însoţire iniţial. Avizul de însoţire iniţial se reţine la ocolul silvic. Prestarea acestui serviciu se suportă de către expeditorul materialelor lemnoase sau, după caz, de către transportator, potrivit reglementărilor în vigoare.
(2) În cazul întreruperii transportului din motive obiective, fără a fi necesară transbordarea, conducătorul auto se adresează celui mai apropiat ocol silvic sau post de poliţie, anunţând despre momentul iniţial al întreruperii, care trebuie să fie cuprins în interiorul termenului de
valabilitate al avizului de însoţire
.
Reprezentantul împuternicit al ocolului silvic sau al postului de poliţie consemnează în rubrica corespunzătoare a avizului de însoţire perioada de întrerupere a transportului, certificând cu nume, semnătură şi sigiliu.
(3) Solicitarea de întrerupere a transportului se va înregistra în registrul de intrare al ocolului silvic care prelungeşte valabilitatea avizului de însoţire a materialelor lemnoase.

[ link extern ]
@cyan

Intradevar instanta de judecata este investita cu autoritatea sa verifice aspectele de temeinicie si de legalitate a constatarii si consemnarii PV
Autorul topicului nu face vorbire despre eventuale demersuri in timpul de valabilitate al avizului de insotire a marfii catre autoritatile in drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal. marem marem Buna, In data de 20 decembrie 2012, am fost contactat de un individ sa efectuez un transport de material lemnos. Am incarcat si am plecat. Pe drum, am fost ... (vezi toată discuția)
Legislatie pt srl prelucrarea primara a lemnului(debitare busteni) rusudan rusudan Am un atelier de debitat busteni si sunt intersat sa aflu de unde pot face rost de legislatia in domeniu.(Debitare, comercializare,transport, achizitie) (vezi toată discuția)
Ajutor disperat vyo-stefi vyo-stefi Am cumparat 150 de mc de lemne,am primit Factura si nu stiu daca firma respectiva trebuie sa i-mi dea si Aviz de insotire a marfi si daca eu trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)