avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună ziua.Aș dori,dacă se poate să mă ajutați intr-o problemă.Soacra mea și sora ei au deschis succesiunea după mama lor doar pe un loc de veci eliberanduli-se un certificat de mostenitor.În baza acestui certificat de mostenitor,la un alt notar,fostul cumnat al surorii soacrei mele ,mintindu-le că semnează o procură prin care el se va ocupa de obtinerea unui teren la Constanta(1000 mp) mostenit de ele de la mama lor dar nemenționat la succesiune,de fapt a facut(impreuna cu notarul)contract de cesiune de drepturi succesorale contra 2000de euro,bani care ele nu i-au vazut și nici primit.Asta se întâmpla in 2008,între timp în 2014 sora soacrei mele a decedat și anul acesta cand a venit soacra mea in țară(muncește in Italia) l-a sunat pe acest domn și l-a întrebat dacă a reușit ceva cu terenul și dacă mai are nevoie de procură.Răspunsul a fost uimitor:este terenul lui și ea să se ducă unde a dus mutu iapa.Ce mai poate face soacra mea în aceste condiții când acest teren i-a fost furat legal?Cum îl poate recupera având in vedere că ea mai este singurul mostenitor in viață?Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:06, 28 Septembrie 2017
Nu i-a fost furat, ci doar nu a deschis bine ochii la ceea ce semneaza, completeaza si scrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)