Buna ziua, am nevoie de ajutorul dmnv. Dupa cativa ani de procese , mea fost atribuit un imobil prin cont creanta . Am primit hotararea civila , a fost emis si actul de adjudecare de catre executor urmeaza notaria in cf . In data de 25/09 am primit o comunicare de la tribunal din cauza ca debitorul a cerut apel scriind tot felul de lucruri, cum ca nu este de acord cu valoarea imobilului scos la licitatie ecc( licitatie la care nu sa prezentat nimeni) . Intrebarea mea este : sunt obligat sa raspund la intampinare ? Risc sa pierd totul ? Ce se va intampla daca nu raspund ? Va rog din suflet sa ma ajutati . Va multumesc.
Raspunsul la intampinare este obligatoriu, dar daca nu il formulati nu pierdeti dosarul din cauza aceasta. In schimb, daca nu formulati raspuns la intampinare nu veti mai avea dreptul sa invocati exceptii si sa propuneti probe, ceea ce ar putea conduce la pierderea dosarului, dupa caz.
La fel de bine se poate ca instanta de apel sa fie de acord cu sentinta pronuntata in fond, deci sa mentina hotararea prin care v-a fost atribuit imobilul.
De obicei raspunsul la intampinare este un mijloc extrem de util pus la dispozitia intimatului pentru a raspunde la pretentiile care se formuleaza la adresa sa.
Nu cred se va hazarda cineva sa va raspunda la intrebari punctual, fara sa va fi studiat dosarul in prealabil.
Intampinarea este una, iar raspunsul la intampinare este altceva ... despre care din cele doua acte procedurale este vorba ?
C.proc.civ.
Art. 201 - Fixarea primului termen de judecată
........
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluție primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției, dispunând citarea părților.
...
Art. 208 - Sancțiunea nedepunerii întâmpinării
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe și de a invoca excepții, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.
Va multumesc mult pt. raspunsul dmnv. Va rog daca puteti sa mai imi raspundeti la o intrebare . avocatul care sa ocupat de cazul acesta pt raspunsul la intampinare mia cerut o suma destul de mare , daca eu accept si va urma un apel la judecatorie ecc. poate dura ani de zile si eu va trebui in continuare sa ma apar ( si sa continu sa platesc avocat) sau se va solutiona o data pt. totdeauna?
Va multumesc mult pt. raspunsul dmnv. Va rog daca puteti sa mai imi raspundeti la o intrebare . avocatul care sa ocupat de cazul acesta pt raspunsul la intampinare mia cerut o suma destul de mare , daca eu accept si va urma un apel la judecatorie ecc. poate dura ani de zile si eu va trebui in continuare sa ma apar ( si sa continu sa platesc avocat) sau se va solutiona o data pt. totdeauna?
Cu placere. Din pacate este imposibil de estimat cat va dura procesul in fond/cai de atac.
Etapele procesului sunt de principiu 1) fond 2) apel 3) recurs /alta cale extraordinara de atac.
Decizia pronuntata in pasul nr. 3) va fi definitiva (solutionata odata pentru totdeauna), neputand face obiectul unei cai de atac. Sincer, fara studii de specialitate (si asa este extrem de dificil uneori) nu m-as avanta sa ma apar singur, indiferent de complexitatea cauzei.