avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua , am o intrebare daca de 5 luni nu mai lucrez si in prezent am ramas insarcinata mai pot beneficia de indemnizatie ?
Specific pana acum 5 luni am lucrat, am 3 ani de munca cu contract de 8 ore.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cristina loredana , utilizator 17:27, 1 Octombrie 2017
Care este data prezumata a nasterii si detaliati statutul dvs in ultimii doi ani acesteia?
Buna ziua din nou, data nasterii este in iunie.Nu mai lucrez de 5 luni insa pana in aceste luni am lucrat 3 ani neintrerupti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada eligibila pentru CCC este : iulie 2016 -iunie 2018

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

In speta, daca in perioada menționata mai sus aveti minim 12 luni in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, atunci veti beneficia de indemnizația pentru CCC.
Va multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)