avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acool la volan cetatean strain
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

acool la volan cetatean strain

Fratele meu a fost prin cu alcolemie de o,9 in sange. I s-a facut dosar penal conform art.336. Ce risca ca cetatean slovac? Are si permis de conducere eliberat in slovacia cat B C E. Nu are resedinta in Romania. Multumesc
Cel mai recent răspuns: miroiuh , utilizator 20:35, 29 Septembrie 2017
Buna ziua,
Va fi judecat conform legilor romane riscand, asa cum arata art. 336 C.P. Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Nu conteaza cetatenia, va fi judecat conform legislatiei din Romania.
Alcoolemia din sange nu este foarte mare, in functie de circumstantele reale si personale este posibila si o solutie de renuntare la urmarire penala.
La a doua proba ce valoare a avut?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris: Cre
d ca 0,88. Pana nu va fi cgemat in instanta si este urmarit penal poate parasi tara?

Nu conteaza cetatenia, va fi judecat conform legislatiei din Romania.
Alcoolemia din sange nu este foarte mare, in functie de circumstantele reale si personale este posibila si o solutie de renuntare la urmarire penala.
La a doua proba ce valoare a avut?

Da, poate.
Sa indice o adresa pe teritoriul Romaniei unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul. Daca are posibilitati, ar fi indicat sa isi angajeze un avocat care sa se ocupe de dosar.
Ii spun sa-si caute un avocat,iar permisul ii va fi anulat? Fiindca in articol nu scrie nimic despre permis de conducere

Alte discuții în legătură

Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa ... Cristofer123 Cristofer123 Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa recoltarea probelor , dar nu mi-au suspendat permisul ! (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)