avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV pentru neacordarea de prioritate pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni. Am șanse de câștig dacă nu e completat la secțiunea martori?

Am fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera cu pretextul ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere.
Pe trecere nu se aflau pietoni si nici vrunul cu intentia de a traversa.
Echipajul nu era dotat cu sistem VIDEO sau FOTO,deci nu exista dovezi si nici nu a oprit pe cineva ca martor.Mentionez faptul ca agentul a trecut o alta strada decat cea reala pe care ne aflam.
In P.V. la sectiunea martor secundat nu a completat nimic,in conditiile in care era insotit de un alt agent,practic este cuvantul meu inpotriva cuvantului lui.
Ma gandesc sa depun contestatie...
ce ma sfatuiti?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
De ce credeti ca ati fost sancționată dacă nu erau pietoni ce traversau pe trecere? Pe strada mentionata in PV exista trecere de pietoni?
Gheorghe Florin a scris:

De ce credeti ca ati fost sancționată dacă nu erau pietoni ce traversau pe trecere? Pe strada mentionata in PV exista trecere de pietoni?

Se știe ca locul acela este un loc perfect de stat la panda si de făcut un ban "cinstit" și nu sunt singurul in situația asta.
Pe strada menționata exista trecere de pietoni...
Când m-a oprit agentul pentru neacordare de prioritate l-am rugat sa îmi arate o dovada si mi-a zis ca dacă vreau dovada sa fac contestație...de și intersecția nu este supravegheata video și nici mașina lor nu era dotata cu astfel de aparatura
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
DannielS, utilizator
Sugerati ca politia da in mod curent amenzi in zona trecerii de pietoni? Dacă nu aveti probe (martori sau înregistrări video) care să vă susțină, nu va dau prea multe șanse de câștig
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Întrebare...
Eu in instanța nu pot cere probe din partea lor care sa ateste faptul ca nu am acordat prioritate?
Nu va poate împiedica nimeni sa cereti, insa acest tip de contraventie poate fi constatata prin "simturile" agentului de politie si nu este obligatorie prezența unei dovezi fizice. Polițistul este cel ce a observat, costatat si aplicat sanctiunea pentru contraventia savarsita.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pentru neacordare prioritate pietoni dromy dromy Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, din punctul meu de vedere incorect. Ma deplasa pe DN1 m in Saftica ... (vezi toată discuția)
E ok model de plangere retinere permis la trecerea pe pietoni? catalintan catalintan DOMNULE PRESEDINTE, Subsemnatul zzz, domiciliat în zzz, identificat prin zzz formulez prezenta PLÂNGERE CONTRAVENTIONALA, Împotriva ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)