avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV pentru neacordarea de prioritate pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni. Am șanse de câștig dacă nu e completat la secțiunea martori?

Am fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera cu pretextul ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere.
Pe trecere nu se aflau pietoni si nici vrunul cu intentia de a traversa.
Echipajul nu era dotat cu sistem VIDEO sau FOTO,deci nu exista dovezi si nici nu a oprit pe cineva ca martor.Mentionez faptul ca agentul a trecut o alta strada decat cea reala pe care ne aflam.
In P.V. la sectiunea martor secundat nu a completat nimic,in conditiile in care era insotit de un alt agent,practic este cuvantul meu inpotriva cuvantului lui.
Ma gandesc sa depun contestatie...
ce ma sfatuiti?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
Multumesc foarte mult pt raspuns

Locuiesc in zona si stiu sigur ca nu sunt camere deci nu ar avea nici un fel de dovada decat agentul de politie ma gandesc ca lucrul asta ar fii benefic pt ca nu au ce probe sa aduca...
Din cate am auzit sunt cateva infatisari si necesita invoire de la serviciu bla bla...se poate judeca si in lipsa?Multumesc
Cu stima
Trebuie să solicitați judecarea în lipsa.
Insa veti avea sanse mai mari să convingeti judecatorul daca va prezentați la termenele de judecată
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Am sa ma prezint
Ce parere aveti?
Domnule Presedinte,



Subsemnatul Sandu Daniel Marius domiciliat ..., fiul lui .., născut în Bucuresti, posesor al CI seria .. nr... eliberat de S.P.C.E.P Sector 5 la data de 06.01.2012 formulez prezenta:


Plangere contraventionala,

Impotriva procesul-verbal seria PBX nr.0531799 din data de 28.09.2017,orele 16:25 întocmit de agent A.S. Vioiu Iulian unitatea SOS-BMT.Consider ca procesul verbal este nul si sanctiunea aplicata este netemeinica pentru urmatoarele motive:


În fapt,
Ia data de 28.09.2017 am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere si cu amenda contraventionala cu suma de 580 lei pentru neacordarea prioritatii pietonilor.In realitate, nu sunt vinovat de savrsirea faptei.
In data sus mentionata ma deplasam cu autoturismul din directia Strada Morarilor Intersectie Vergului-Pantelimon catre Comuna Pantelimon. Am redus viteza preventiv iar in momentul patrunderii autoturismului ce il conduceam pe trecerea pentru pietoni nu se afla nici un pieton angajat in traversare si nici un alt pieton cu intentia de a traversa astfel incar mi-am putut continua deplasarea.
La aproximativ 50 de metri dupa trecere,spre surprinderea mea,am fost tras pe dreapta de catre un agent al politiei,acesta m-a intrebat daca stiu ce am gresit si mi-a solicitat actele. I-am inmanat acestuia actele solicitate, si mi s-a comunicat ca mi se va retine permisul pentru neacordare de prioritate pietonilor.I-am explicat ca nu erau pietoni angajati in traversare si nici cu intentia de a traversa motiv pentru care sunt nevinovat.Totodata am solicitat prezentarea probelor video sau macar revizuirea acestora de catre dansii pentru a observa ca nu am comis contraventia. Accesul la proba video mi-a fost refuzat.Dupa 20 minute de asteptare agentul de politie a venit si mi-a inmanat procesul verbal , dovada inlocuitoare a permisului si celelalte acte.
Prin prezenta plangere, solicit anularea procesului verbal seria PBX nr.0531799 precum
si a masurii de retinere a permisului de conducere si exonerarea de plata amenzii de 580 lei.

Potrivit dispozitiilor CEDO procesul verbal nu se bucura de o prezumtie de legaliate, in atare situatii , sarcina probei cade in seama intimatului parat. Vă rugăm să aveți în vedere și Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv cauza Anghel contra României, în care se critică sistemul sancționator al Ordonanței 2/2001, sistem care este lipsit de prezumțiile de legalitate și temeinicie, prezumția de nevinovăție prevăzută de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului fiind încălcată.

Solicit prin prezenta intimatei depunerea probei video pentru a putea demonstra fara echivoc ca procesul verbal parat nu a are temei.In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui aparat de inregistrare respectiv aparatul radar solicit verificarea metrologica a echipamentului de inregistrare si certificatul operatorului care l-a utilizat, ordinul de serviciu prin care cei doi agenti se aflau in misiune din care sa rezulte numele celui care avea dreptul sa calibreze aparatul.
Depun prezenta in doua exemplare unul pentru a se prezenta intimatei.
Anexez in copie certificate:
-procelsul verbal
-cartea de identitate




Data Semnatura






Astept un raspuns
Multumesc din suflet
Maine merg sa o depun!
Secvența de mai jos eu as scoate-o:
"In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui aparat de inregistrare respectiv aparatul radar solicit verificarea metrologica a echipamentului de inregistrare si certificatul operatorului care l-a utilizat, ordinul de serviciu prin care cei doi agenti se aflau in misiune din care sa rezulte numele celui care avea dreptul sa calibreze aparatul."
Nu are relevanță pentru contravenția sancționată

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pentru neacordare prioritate pietoni dromy dromy Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, din punctul meu de vedere incorect. Ma deplasa pe DN1 m in Saftica ... (vezi toată discuția)
E ok model de plangere retinere permis la trecerea pe pietoni? catalintan catalintan DOMNULE PRESEDINTE, Subsemnatul zzz, domiciliat în zzz, identificat prin zzz formulez prezenta PLÂNGERE CONTRAVENTIONALA, Împotriva ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)