Sotul meu a solicitat stimulent de inserție incepand cu data de 27 noiembrie 2015 pt fetita noastră. Intrebarea mea este daca vrem sa plecam din tara pt a lucra cu acte in regulă mai putem primi stimulentul până la varsta de 3 ani,adică inca un an de acum incolo?Mentionez ca sotul realizeaźa venituri impozabileimpozabile până la împlinirea vârstei de 2 ani a fetiței.
OUG 111/2010
art.17
...
(2) Dreptul la stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată una dintre situațiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepția lit. i).
....
art.16
....
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
.....
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României; c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
....
Icc
AnamariaT91
Bună ziua. Am o întrebare. .. Cum se procedează cu indemnizatia de crestere copil cazul în care plec temporar cu soțul si fetița în străinătate? ... (vezi toată discuția)