avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna seara, in urma cu 1 an am am savarsit fapta de conducere sub influenta alcoolui si am avariat o masina, timp in care am fost cercetat penal si trimis in judecata , procesul fiind finalizat acum 3 luni de zile scapand cu o amenda penala si permis anulat . In citatia primita nu se specifica data cand voi putea da din nou de permis , ma puteti ajuta?
Scrie in codul rutier, art. 116 oug 195

Dupa 6 luni de la data executarii amenzii penale.

Art. 116

(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

Detalii: [ link extern ]
Cele 6 luni se calculeaza de la data achitarii amenzii penale.
Atentie, persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să achite integral amenda în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi să comunice judecătorului delegat cu executarea dovada plăţii, în termen de 15 zile de la efectuarea acesteia.

Termenul de 6 luni se calculeaza de la data platii amenzii penale, ori de la data stingerii ei in alta modalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
Amenda penala periuta periuta In urma unei hotarari judecatoresti s-a primit amenda penala (alcoolemie 0,8). In cat tip se poate redobandi permisul conf. noului cod rutier ? (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)