Soțul meu a intentat acțiune de divorț. Daca o sa plec sa locuiesc la fratele meu pana se pronunța divorțul poate sa ma acuze de părăsire de domiciliu?
Acesta asa zisa ,,parasire de domiciliu'' este o legenda urbana care circula,nu este vorba despre o fapta de natura penala,contraventionala sau care sa atraga vreo culpa la divort,domiciliul se pareseste tocmai ca urmare a neintelegerilor dintre parti,datorita violentelor fizice sau psihice la care unul din parteneri este supus.
Daca aveti motive sa parasiti domiciliul conjugal nu se va putea retine culpa dvs. pentru ca ati parasit domiciliul conjugal.
Depinde din intreaga situatie de fapt pentru a se putea trage concluzia ca ati parasit cu motiv sau fara motiv domiciliul conjugal.De asemenea, depinde si ce motive concrete invoca reclamantul in cererea sa de divort.
Nu incalcati legea penala daca ati parasit domiciliul conjugal indiferent daca ati avut sau nu motive ca sa o faceti.
Separare
Lorena13
Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta: Din casnicia cu sotul meu a rezultat un copil minor, acum are varsta de 3 ani. Noi, parintii avand locuinte ... (vezi toată discuția)