avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț, părăsire de domiciliu. Contează acest ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț, părăsire de domiciliu. Contează acest lucru în proces?

Soțul meu a intentat acțiune de divorț. Daca o sa plec sa locuiesc la fratele meu pana se pronunța divorțul poate sa ma acuze de părăsire de domiciliu?
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:23, 7 Februarie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta asa zisa ,,parasire de domiciliu'' este o legenda urbana care circula,nu este vorba despre o fapta de natura penala,contraventionala sau care sa atraga vreo culpa la divort,domiciliul se pareseste tocmai ca urmare a neintelegerilor dintre parti,datorita violentelor fizice sau psihice la care unul din parteneri este supus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti motive sa parasiti domiciliul conjugal nu se va putea retine culpa dvs. pentru ca ati parasit domiciliul conjugal.
Depinde din intreaga situatie de fapt pentru a se putea trage concluzia ca ati parasit cu motiv sau fara motiv domiciliul conjugal.De asemenea, depinde si ce motive concrete invoca reclamantul in cererea sa de divort.

Nu incalcati legea penala daca ati parasit domiciliul conjugal indiferent daca ati avut sau nu motive ca sa o faceti.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu eleniakk eleniakk Fratele meu, casatorit de patru ani, fara copii, in urma neintelegerilor cu sotia doreste sa se mute si ulterior, daca nu vor rezolva problema , chiar sa ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)