As avea nevoie de o clarificare cu privire la:
Articolul 28
(2) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1), organizaţiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie în numele membrilor lor, în baza unei împuterniciri scrise din partea acestora. Acţiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizaţia sindicală dacă cel în cauză se opune sau renunţă la judecată în mod expres.
Imputernicirea scrisa la care se face referire in articlor este necesara doar pt a formula acţiune în justiţie în numele membrilor sau si pt. dreptul de a intreprinde orice actiune prevazuta de lege?
Adica, de exemplu, pt. ca un membru din biroul executiv sa formuleze o solicitare de prezentare de documente de interes public formulata conducerii, are nevoie de imputernicire?
Cererea este din partea sindicatului (din calitatea de presedinte sau vicepresedinte) dar pt. a obtine informatii pentru membrii acestuia. Dar nu mai vad utilitatea alegerii unor reprezentanti ai salariatilor in cadrul unui sindicat, daca acestia trebuie imputerniciti pt. orice actiune.
Imputernicirea trebuie formulata/semnata de toti membrii de sindicat sau doar de catre presedinte?
Trebuie facuta cate o imputernicire pt. fiecare actiune, sau se poate una generala (pt. toate actiunile intreprinse de reprezentantii alesi) de la inceputul mandatului si pana la expirarea acestuia?
Si pt. presedinte cine o semneaza? sau nu e nevoie? desi din lege eu nu identific vreo diferentiere: scrie doar organizatia sindicala poate intreprinde..... etc.
Inscrisuri
forsyte
Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)