avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentare membru sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentare membru sindicat

Bună ziua,

Rog respectuos un punct de vedere pentru următoarea speţă:

Anul trecut, organizaţia de sindicat a chemat angajatorul în judecată, depunând o cerere de chemare in judecată la sectia VIII conflicte de muncă TMB , având obiectul cauzei: drepturi băneşti.
Primul termen a fost fixat dupa 18 luni.
De menţionat că la vremea respectivă nu s-au depus împuterniciri de către membri de sindicat.
Având în vedere timpul foarte mare până la primul termen, o parte din membri de sindicat au ieşit la pensie ori s-au retras din sindicat.

Trebuiesc depuse împuternicirile până la primul termen şi întrebarea este următoarea:
Membri de sindicat care s-au retras în perioada de la data depunerii cererii pâna la primul termen, mai pot fi reprezenţaţi de către organizaţia de sindicat?
Dar cei care au ieşit la pensie?

În speranţa unor răspunsuri prompte, vă mulţumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
eduardvl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 11 Martie 2013
La data introducerii cererii de chemare in judecat erau salariati si membri de sindicat .. in acest sens, daca doresc pot face imputernicirea respectiva ... intrucat drepturile care se pot obtine in instanta sunt si pentru ei ...
Multumesc foarte mult pentru mesaj.

Am uitat sa mentionez ca între timp şi organizaţia de sindicat şi-a schimbat denumirea, are un nou statut şi o nouă conducere iar cei care erau membri pe vechea organizatie nu mai sunt membri şi în noua organizaţie.

Acestia mai pot fi reprezentaţi, având în vedere că nu am cum să mai împuternicească noua organizaţie atât timp cât la vremea când s-a depus cererea - nu a fost depusă nici o împuternicire a membrilor de sindicat?

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
eduardvl, utilizator
Si atunci actiunea cine o va sustine in fata instantei ?

Nu vad cum este posibil acest lucru ... cei care erau membri pe vechea organizatie nu mai sunt membri şi în noua organizaţie.... atata timp cat ati spus organizaţia de sindicat şi-a schimbat denumirea.
:-/
S-au facut reinscrieri in noua organizatie numai o parte din ei.
Cum să mai împuternicească noua organizaţie atât timp cât la vremea când s-a depus cererea - nu a fost depusă nici o împuternicire a membrilor de sindicat pe veche organizatie de sindicat?
In acest sens, nu vad cum s-ar mai putea sustine actiunea ...noua organizatie ar trebui sa depuna la instanta o adresa prin care sa specifice ca este continuatoarea vechii organizatii si ca doreste continuarea litigiului sau renuntarea la judecata...

Alte discuții în legătură

Revocare din functie lider de sindicat etta etta care este procedura pentru revocarea din functie a liderului de sindicat? noul lider va trebui sa depuna in instanta cerere pentru reprezentativitate? cum se ... (vezi toată discuția)
Neclaritati procedura cugetatorul cugetatorul Va salut . Sunt un membru nou , imi place ideea de forum si activez pe cateva in domenii diferite. Imi place ca iti poti exprima neclaritatile , ... (vezi toată discuția)
Dilema sindicat Prekazi Prekazi 1.concediere colectiva la firma care am lucrat; 2.am fost trimis in somaj; 3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de ... (vezi toată discuția)