1.concediere colectiva la firma care am lucrat;
2.am fost trimis in somaj;
3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de sindicat,ca reprezentant al salariatior(2 ani la rand),exista mai multe procese verbale scrise in care se consemneaza faptul ca am facut parte din grupul de negociere,cu consiliul de administratie;
4.nu exista un proces verbal din care sa reiese ca am fost ales reprezentant al salariatilor(s-a pierdut),insa a fost facuta o sedinta,o adunare in acest sens;
5.vreau sa deschid litigiu de munca la judecatorie...pot sa invoc faptul ca sunt protejat de lege,ca reprezentant al salariatilor?...la sedintele de negociere,in procesele verbale,cons.de adm.a consemnat urmatoarea formula..."din partea sindicatului reprezentantii..."inclusiv numele meu.
Art. 20 (Legea 54/2003)
(1) Organizatia sindicala este obligata sa aduca la cunostinta judecatoriei unde s-a inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in compunerea organului de conducere. (2) Pentru aprobarea modificarii statutului sunt aplicabile, in mod corespunzator, dispozitiile art. 14-19. (3) Judecatoria este obligata sa mentioneze in registrul special prevazut la art. 17 alin. (1) modificarile din statut, precum si schimbarile din compunerea organului de conducere al organizatiei sindicale.
Da,dar mai exista si Codul Muncii care interzice concedierea persoanelor care ocupa functii eligibile in sindicat...si nu scrie nicaieri ca toate functiile eligibile trebuie sa fie inregistrate la tribunal
...apoi, legea sindicatelor vorbeste despre persoanelele' alese in organele de conducere'....iar pentru obtinerea personalitatii juridice este necesar inregistrarea organului de conducere...