Poate fi tras la raspundere un evaluator imobiliar daca foloseste in Raportul de evaluare date neadevarate, de ex. considera ca valoarea medie a unui metru patrat de teren intravilan este de 10 euro/mp, in conditiile in care din rubricile de mica publicitate rezulta ca valoarea medie este fie mai mica ( de ex.5 euro/mp ), fie mai mare ( de ex.20 euro/mp)
In cadrul expertizei, expertul utilizeaza normative si alte documente oficiale, emise de primarii, pe care le nominalizeaza in raportul de expertiza.
Datele la care va referiti dvs. ca fiind neadevarate sunt date existente la mica publicitate, fara a se putea prezenta dovezi/ documente certe ca sumele vehiculate sunt corecte/ insusite de o autoritate publica a statului.
Daca puteti prezenta documente certe ca expertul imobiliar judiciar a comis cu intentie o ilegalitate puteti sesiza Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul Ministerului justitiei, singurul in masura sa aplice sanctiuni expertului in conditiile OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara.
De mutat la sectiunea expertize tehnice judiciare si extrajudiciare.
Multumesc pentru raspuns. Eu ma refeream la Rapoarte de evaluare imobiliara nu la expertize in cadrul unui proces. Media folosita de evaluator este cert cu cel putin 50% diferita de media obtinuta din anunturile de mica publicitate. Eu banuiesc ca a facut-o cu intentie in interesul celui care a comandat Raportul de evaluare, dar intentia este mai greu de dovedit.
Mesajul meu anterior este valabil si pentru un raport de evaluare comnadat de cineva, in particular, in conditiile in care se poate ajunge in instanta.
Pentru un raport de evaluare comnadat de cineva, in particular, tot Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul Ministerului justitiei trebuie sesizat ?
Expert parte
Anatol2017
Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)