avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plângere expert topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plângere expert topo

Buna ziua
Sunt reclamant întru un proces de ieșire din indiviziune de la o moștenire iar în 2017 instanța mi a atribuit un expert topo care să facă raportul de expertiză. Acesta a venit a măsurat loturile și a întocmit raportul de expertiză,urmând să facă și propunere de lotizare. Din iunie 2018 de când a depus raportul de expertiză în instanță acesta nu a mai depus nici un act în instanță drept măsură instanța la amendat mereu.In aprilie 2019 acesta a motivat că se află în incompatibilitate și nu poate întocmi raportul de expertiză cu propunerile pentru lotizare drept urmare instanța a numit alt expert. Unde pot reclama acest abuz din partea expertului întrucît m a ținut încurcat un an de zile, încasând și onorariu provizoriu stabilit de instanță.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: katai82 , utilizator 18:15, 3 Mai 2019
Nicaieri.
Să înțeleg că dacă cineva îți ia banii,te poarta pe drumuri un an și jumătate...
nu ai ce să îi faci?



Ana-Maria Dutescu a scris:

Nicaieri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca expertul se afla in incompatibilitate trebuia sa anunte Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ pentru a respecta prevederile OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare,
Puteti sesiza BCETJ din cadrul MJ in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
-art. 32 Biroul central pentru expertize tehnice judiciare are următoarele atribuţii:
j) exercită atribuţiile prevăzute în prezenta ordonanţă privind stabilirea şi sancţionarea abaterilor săvârşite de experţii tehnici judiciari.
-art. 34
(1) Neefectuarea expertizei tehnice datorită unor cauze imputabile sau efectuarea acesteia cu nerespectarea dispoziţiilor legale atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală a expertului tehnic judiciar ori a expertului tehnic extrajudiciar vinovat.
(2) Experţii tehnici judiciari autorizaţi şi specialiştii au obligaţia să notifice Ministerului Justiţiei, în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, orice schimbare a datelor comunicate la momentul dobândirii calităţii sau luării în evidenţă. Nerespectarea obligaţiei de notificare atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat.
-art. 35
(1) Experţilor tehnici judiciari vinovaţi de abateri comise în exercitarea activităţii de expert li se pot aplica de către Biroul central pentru expertize tehnice judiciare, în raport cu gravitatea abaterii săvârşite, următoarele sancţiuni disciplinare:
a) avertisment scris;
b) suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice judiciare pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an;
c) retragerea calităţii de expert tehnic judiciar.
Daca expertul a notificat BCETJ in scris si informatia nu a ajuns la instanta, sesizarea dvs. adresata BCETJ poate fi tardiva.
Multumesc de răspunsul foarte prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu expertul tehnic alex_cernea alex_cernea buna ziua!am si eu o nelamurire si mi ar prinde bine un sfat.concret am un proces pe rol care are nevoie de expertiza tehnica .expertul a fost numit,taxa am ... (vezi toată discuția)
Se poate formula cerere de eliminare a expertului judiciar din randul expertilor judiciari? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granituire si unul din expertii desemnati pentru contraexpertiza, refuza sa dea masuratorile salvate pe dispozitivul sau colegilor ... (vezi toată discuția)