avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Sotul meu are un copil in afara casatoriei. Mama naturala nu doreste acest copil. Sotul meu il recunoaste si vrea sa il aduca acasa sa il crestem noi. Intrebarea mea este daca eu as putea sta in concediu de crestere a copilului si as putea sa beneficiez de indemnizatie? Sotul nu s-ar descurca singur sa aiba grija de copil si eu sa merg la munca. Va rog sa imi dati o idee sau un sfat legat de acest subiect.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 2 Octombrie 2017
Nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC dvs. Numai tatal si mama copilului poate beneficia de asa ceva.

OUG 111/2010
art. 8
(1) De indemnizația lunară și stimulentul de inserție prevăzute de prezenta ordonanță de urgență beneficiază oricare dintre părinții firești ai copilului, dacă îndeplinește condițiile de acordare prevăzute de prezenta ordonanță de urgență.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent tatal, daca mama nu poate beneficia muscalucristina muscalucristina buna ziua, am si eu o intrebare, tatal poate beneficia de stimulentul de insertie daca mama nu poate beneficia de concediu de crestere copil? si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexandranovac alexandranovac Buna ziua!As dori si eu ceva informatii cu privire la urmatorul lucru...am auzit ca se poate sa intre in concediu de crestere copil si unul din bunici?Deci eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Lukas2010 Lukas2010 buna seara ma puteti lamuri daca pot beneficia ca tata de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt pensionat pe caz de boala gr 3, mama ... (vezi toată discuția)