avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

buna seara
ma puteti lamuri daca pot beneficia ca tata de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt pensionat pe caz de boala gr 3, mama nelucrand?
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Lukas2010 , utilizator 21:54, 14 Septembrie 2016
Da, puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC. Astfel , puteti cumula pensia de invaliditate cu indemnizatia pentru concediu crestere copil

Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

Va multumesc!
Mi s-a spus ca nu pot beneficia ca tata daca mama nu lucreaza si de aceia eram nedumerit! Multumesc!
OUG 111/2010
art. 8
(1) De indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază oricare dintre părinţii fireşti ai copilului, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
.....
MULTUMESC!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil AnaRamonik AnaRamonik Buna ziua, Sotul meu are un copil in afara casatoriei. Mama naturala nu doreste acest copil. Sotul meu il recunoaste si vrea sa il aduca acasa sa il crestem ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexandranovac alexandranovac Buna ziua!As dori si eu ceva informatii cu privire la urmatorul lucru...am auzit ca se poate sa intre in concediu de crestere copil si unul din bunici?Deci eu ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil SDENYS23 SDENYS23 buna seara am o nelamurire si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns am uncopil de un an si trei luni ptr care am beneficiat eu ca tata de ... (vezi toată discuția)