avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune: mașini cumpărate cu credit neachitat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune: mașini cumpărate cu credit neachitat din UK vândute în ulterior în România. Ce riscă vânzătorul dacă mașinile au fost ridicate de la noii proprietari?

Buna dimineata. Am nevoie de un sfat, va rog. Anul trecut fratele meu a luat din Anglia 3 masini cu credit, pe care le-a vandut in Romania. Nu a mai platit creditele, iar luna trecuta au venit si au ridicat masinile de la noii propritari , care la randul lor vor sa depuna plangere pt inselaciune impotriva fratelui meu . Va rog sa imi spuneti ce I se poate intampla. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Genoxy55 , utilizator 10:04, 27 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa faca demersuri pentru acoperirea prejudiciului cauzat persoanelor vatamate si sa incerce sa se impace sau sa incheie un acord de mediere. Daca nu reuseste, cel mai probabil va fi trimis in judecata si condamnat.
Este posibil sa mai fie vorba si de savarsirea unor infractiuni de fals.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
acest răspuns util
Cum a reusit sa vanda masinile daca nu erau proprietatea lui? Cu siguranta sunt mai multe detalii pe care nu le cunoasteti. Ar trebui sa achite prejudiciul pt a avea o sansa minima de scapare.
Multumesc pt raspuns. A reusit sa le vanda pt ca actele masinilor erau pe numele lui. Daca nu reuseste sa achite prejudiciul, la ce condamnarese incadreaza? Multumesc

Cum a reusit sa vanda masinile daca nu erau proprietatea lui? Cu siguranta sunt mai multe detalii pe care nu le cunoasteti. Ar trebui sa achite prejudiciul pt a avea o sansa minima de scapare.

Buna dimineata. Va multumesc pentru raspuns. Nu inteleg de ce ar putea fi vorba si de fals? Documented erau pe numele lui. Care ar fi pedeapsa? Multumesc

Sa faca demersuri pentru acoperirea prejudiciului cauzat persoanelor vatamate si sa incerce sa se impace sau sa incheie un acord de mediere. Daca nu reuseste, cel mai probabil va fi trimis in judecata si condamnat.
Este posibil sa mai fie vorba si de savarsirea unor infractiuni de fals.

acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de anumite criterii pe care in cazul dvs nu le cunoastem, de altfel, este prematur sa discutam de pedeapsa pana nu stiti exact, ce si cate infractiuni se vor retine.
ART. 244 c.p.
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals aplesea95 aplesea95 Bună seara, Am o nelamurire in ceea ce privește pedeapsa in cazul următoarelor infracțiuni: înșelăciune, tentativa de inselaciune si fals. Am ... (vezi toată discuția)
Problema masina uk catalins2 catalins2 Buna ziua , am un prieten care a cumparat in uk o masina , pe care vrea sa o aduca in ro si sa o inmatriculeze , problema este ca la 2 zile dupa ce a cumparato ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Someoneelse Someoneelse Am fost chemata in instanta datorita savarsirii infractiunii de inselaciune art 244 alin1 C.pen, am platit prejudiciul si cheltuielile de judecata ,dosarul s-a ... (vezi toată discuția)