avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema masina uk
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema masina uk

Buna ziua , am un prieten care a cumparat in uk o masina , pe care vrea sa o aduca in ro si sa o inmatriculeze , problema este ca la 2 zile dupa ce a cumparato a aflat ca masina este inca in contract de leasing , in momentul cumpararii a facut un contract de mana semnat se ambii iar pe sectiunea de v5 a pus datele lui si a fost catre dvla.
Intrebare : Poate sa mai faca ceva in monentul de fata in vederea inmatricularii autoturismului in ro ?
Deoarece are un prieten care a luat o masina din uk si a putut sa o inmatriculeze in ro V5 fiind pe numele lui.Problema este ca chiar daca o inmatriculeaza , poate avea probleme in vederea retinerii masinii ca nu e propietatea lui ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian1025 , utilizator 10:37, 25 Septembrie 2022
Tipic romanesc.Cum sa inmatriculezi in Ro o masina care nu e a ta?
Buna dimineata , are un prieten care si-a cumparat prin finantare masina din uk si a putut sa o inmatriculeze in ro.
Banii oricum is pierduti , Dvs ce parere aveti ? Sa faca o plangere? Sau sa incerce sa o inmatriculeze asa.
Are datele "vanzatorului"?Cum ati aflat ca e inca in leasing? Nu incercati inmatricularea ca nu aveti acte pe aceasta operatiune.Plangere acolo unde s-a intamplat.
Are datele vanzatorului de aici din uk,
Ideea este ca a primit V5 certificatul autotursimului de la dvla pe numele lui , a aflat ca ezte inca in finantare bagand nr de inmatriulare al masinii pe un site de hpi check, chestia asta trebuia facuta inainte de a achizitiona bunul , acum e inutil.Plangerea e cea mai buna solutie insa nu stiu daca o sa isi mai recupereze suma , a platit in jur de 8000 de lire pentru autoturism.
Insa daca reuseste sa o inmTRICULEZE. In Romania pe baza v5 care e pe numele lui si cu contractul vanzare de mana semnat de ambii participanti si peste o perioada firma de finantare din uk semnaleaza neplata ratelor de catre client , poate sa ii fie confiscat bunul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat bunul mobil se afla in leasing,nu poate face obiectul unei inmatriculari
Avand in vedere ca este vehicul constructie speciala ,RAR va solicita relatii si documente de provenienta si in cazul dat cand auto se afla in leasing,va incheia raport de respingere a cererii de inmatriculare auto

Alte discuții în legătură

Nu am primit log book v5c de 4 luni. floridan77 floridan77 Am primit scrisoare se la compania de asigurare Huges ca in 7 zile nu trimit V5C imi inchid asigurarea. Cred ca proprietarul de la care am cumparat a ... (vezi toată discuția)
Masina uk inscrisa pe ro Mlpp Mlpp Masina uk inscrisa pe ro Recent mi-am facut finantare la o masina in u.k la vara vreau sa aduc masina acasa sa o inscriu pe romania,insa am vazut ca exista ... (vezi toată discuția)
Masina uk Anaaaa Anaaaa Buna seara , un prieten a luat o masina de 15 mi prin finantare din uk si a ajuns cu ea in ro si nu mai vrea sa o plateasca ... se poate sa fie gasit si sa ii ... (vezi toată discuția)