avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Nu am primit log book V5C de 4 luni.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Nu am primit log book V5C de 4 luni.

Am primit scrisoare se la compania de asigurare Huges ca in 7 zile nu trimit V5C imi inchid asigurarea. Cred ca proprietarul de la care am cumparat a completat gresit adresa. Am completat formularul V62 lam trimis. Dupa aceea au zis ca trebuie sa platesc 25 lire taxe , am platit si am trimis. Dupa aceea saptamana trecuta am primit alta scrisoare prin care sa le trimit date despre vehicul si sa specific ce problema am. Intrebarea este: Cum fac sa intru in posesia certificatului V5 cat mai repede sau sa rezolv problema aceasta? Specific ca am hartia verde mica V5C2 completata de proprietar.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
floridan77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 18:28, 21 Septembrie 2018
Deci vorbim de un vehicul de ocazie care a fost deja inmatriculat in UKGB.
Cunoasteti procedurile de radiere inmatriculare al unui vehicul de ocazie in UKGB?
Ati cerut explicatii la DVLA?
Ati platit taxa de inregistrare?
Da de un vehicul de ocazie. Dar despre inmatriculare vehicul cumnatul meu spune ca nu trebuie sa fac nimic ca totul este inregistrat in momentul in care proprietarul trimite el hartiile la DVLA. Apoi nu am gasit in Belfast nici un DVLA de inmatriculari numai de permise auto. Precizez ca vreau sa ramana masina in UK.

Demos a scris:

Deci vorbim de un vehicul de ocazie care a fost deja inmatriculat in UKGB.
Cunoasteti procedurile de radiere inmatriculare al unui vehicul de ocazie in UKGB?
Ati cerut explicatii la DVLA?
Ati platit taxa de inregistrare?

Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
floridan77, utilizator
DVLA-ul (in clar Driver & Vehicle Licensing Agency) se ocupa de amandoua activitatile, imatriculari auto si permise de conducare.
Inteleg ca dvs nu a ti fost in contact direct cu vanzatorul.
Presupun ca sunteti in posesia vechiului V5C si al unui certificat de control tehnic valid (MOT), ambele in original si obligatorii la instrainarea/dobandirea unui vehicul de ocazie in UKMB.
Cel mai simplu, daca aveti coordonatele vanzatorului, un apel telefonic pt a verifica ca acesta a declarat la DVLA instrainarea vehiculului si achizitia de catre dvs a fostului lui vehicul.
Aveti si posibilitatea de a verifica pe site-ul DVLA-ului daca vanzatorul a instiintat DVLA-ul de instrainarea vehiculului si eventual sa faceti dvs declaratia de cumparare a vehiculului, link:

[ link extern ]

Sfatul meu este ca ar fi bine sa incepeti prin verificarea pe site-ul DVLA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmatriculare fără acte Andreia Simina Andreia Simina Buna ziua,am cumpărat un sprinter din Anglia acum 7 luni si inca nu au ajuns actele (cartea mașinii).Cum as putea sa o inmatriculez in situația asta ce ar ... (vezi toată discuția)
Etape vanzare masina andreiionel andreiionel Vreau sa vand masina. Care sunt etapele care trebuiesc parcuse.? (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină din uk și nu pot s-o înmatriculez, deși am trecut rar-ul fără probleme, pentru că acolo figurează ca vehicul pentru distrugere. ce pot face? Dragomiricatudor Dragomiricatudor Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am o masina cumparata din Marea Britanie. Am pregatit dosarul de inmatriculare, am trecut RAR-ul fara probleme si am mers ... (vezi toată discuția)