Buna ziua,ma aflu in concediu crestere copil, in3 decembrie acesta făcând 2ani, si sunt însărcinată ,data probabilă a nasterii 17.04.2018. Ma pot întoarce la lucru in data de 3dec,de exemplu, fara a-mi fi afectată indemnizația urmatoare? In conditiile in care luna noiembrie e luna in care ar trebui sa stea tatăl acasa?
Multumesc!
Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
mai 2016 - aprilie 2018 este perioada eligibila pentru CCC2
In speta, beneficiati si de indemnizatia pentru CCC2.
Multumesc frumos pentru promptitudine!
Perioada eligibila ptr CCC2 e mai2016-aprilie2018, in cazul in care din noiembrie 2017 nu voi mai avea loc de muncă, voi mai putea beneficia totusi de indemnizatie? Tinand cont ca in mai 2016 sunt in CCC1 ?
Tatăl copilului e plecat în străinătate din 1.09.2016, inainte a lucrat cativa ani fara întrerupere in tara. Ar îndeplini conditiile pentru luna tatălui CCC1, 3.11.2017-3.12.2017?
Multumesc frumos anticipat!
Tatăl : ianuarie 2015 - septembrie 2016 a lucrat în tara legal , octombrie 2016 - decembrie 2017 fara loc de muncă în tară.
Ianuarie 2013-septembrie 2016 a lucrat cu forme legale in tara.
Multumesc frumos pentru răspunsuri!
Din ccc1 in cc2
daria7
Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Carmina
Carminaa
Buna ziua...am si eu o întrebare daca se poate.Am nascut pe data de 28 decembrie 2016,anul acesta copilul face 2 ani,eu cand trebuie sa merg la servici?pe 28 ... (vezi toată discuția)