avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua,ma aflu in concediu crestere copil, in3 decembrie acesta făcând 2ani, si sunt însărcinată ,data probabilă a nasterii 17.04.2018. Ma pot întoarce la lucru in data de 3dec,de exemplu, fara a-mi fi afectată indemnizația urmatoare? In conditiile in care luna noiembrie e luna in care ar trebui sa stea tatăl acasa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreea_davy , utilizator 14:10, 9 Octombrie 2017
Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

mai 2016 - aprilie 2018 este perioada eligibila pentru CCC2

In speta, beneficiati si de indemnizatia pentru CCC2.
Multumesc frumos pentru promptitudine!
Perioada eligibila ptr CCC2 e mai2016-aprilie2018, in cazul in care din noiembrie 2017 nu voi mai avea loc de muncă, voi mai putea beneficia totusi de indemnizatie? Tinand cont ca in mai 2016 sunt in CCC1 ?
Tatăl copilului e plecat în străinătate din 1.09.2016, inainte a lucrat cativa ani fara întrerupere in tara. Ar îndeplini conditiile pentru luna tatălui CCC1, 3.11.2017-3.12.2017?
Multumesc frumos anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
andreea_davy, utilizator
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC2. chiar daca din oiembrie 2017 nu veti mai avea un loc de muncă.

Mentionati exact statutul tatalui din perioada ianuarie 2015 - decembrie 2017.
Tatăl : ianuarie 2015 - septembrie 2016 a lucrat în tara legal , octombrie 2016 - decembrie 2017 fara loc de muncă în tară.
Ianuarie 2013-septembrie 2016 a lucrat cu forme legale in tara.
Multumesc frumos pentru răspunsuri!
Mă puteti ajuta , va rog , si cu un raspuns in ceea ce priveste "luna tatălui"? Daca se încadrează sau nu?
Multumesc frumos!
O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - ccc2 dupa ccc1 Maria.Toma Maria.Toma Buna ziua!Sunt in ccc1 si sunt insarcinata.Pe 6 iulie copilul implineste 2 ani si eu pe 24 septembrie nasc.Cum trebuie sa procedez ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Carmina Carminaa Carminaa Buna ziua...am si eu o întrebare daca se poate.Am nascut pe data de 28 decembrie 2016,anul acesta copilul face 2 ani,eu cand trebuie sa merg la servici?pe 28 ... (vezi toată discuția)