avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plată spor doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plată spor doctorat

Buna ziua! Sunt profesor in inv. prescolar ( educatoare ) si am obținut titlul stiintific de doctor in domeniul filologie încă din anul 2012. Chiar daca am solicitat scris plata sporului de doctorat de nenumărate ori mi s-a răspuns ca nu se poate deoarece nu am doctoratul in domeniul stiinte ale educației. Acum avem in unitate o colega care a obținut titlul de doctor in domeniul stiinte ale educației si ii este platit sporul de doctorat. Daca fac din nou cerere am vreo sansa sa primesc si eu acest spor? Ce alta cale exista?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Claudia N, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 2 Octombrie 2017
Legea 153/2017
Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
.....

Dupa cum este prevazut in lege, nu prea aveti sanse de a vi se acorda acest spor.

In caz de refuz, puteti depune contestatie.
Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.

Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.

Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație doctorat Silvian Floarea Silvian Floarea Sunt profesor de limba română, gradul I, am obținut în luna decembrie doctoratul în TEATRU ȘI ARTELE SPECTACOLULUI. Conducerea liceului unde activez mi-a ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat art 14 legea 153/2017 aliss05 aliss05 Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1. Mentionez ca doctoratul ... (vezi toată discuția)
Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)