avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, accident cu victimă. Care pot fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, accident cu victimă. Care pot fi consecințele?

Buna ziua
In data de 13.09.2017 am avut un accident avand alcolemie 0,20mg in aer,celalalt participant la trafic a fost la spital din care a rezultat ca ar avea niste contuzii.
I-am dat asigurarea si acum el vrea si daune morale si materiale foarte mari.
Ce se intampla daca el depune aceste pretentii la dosar?
Ce pedeapsa as putea primi pentru aceast accident in cel mai rau caz?
Persoana nu a are nici o zi de ingrijiri medicale
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Marinus84 , utilizator 16:45, 21 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde stiti ca nu are nicio zi de ingrijire medicala, ati vazut CML?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

De unde stiti ca nu are nicio zi de ingrijire medicala, ati vazut CML?

Pai nu a depus vreun CML la dosar .
A depus decat foaia de la spital,in care nu se precizeaza ca ar fi suferit ceva din cauza accidentului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu depune CML se va dispune clasarea, daca depune CML si are cel putin o zi de ingrijire medicala, veti raspunde penal pentru vatamare corporala din culpa.
Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă;
Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă; Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda;
Dacă urmările prevăzute în alin. (1) – (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime;

Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni;

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”, ART. 196 ( NOUL COD PENAL), despre ”Vătămarea corporală din culpă”

Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ioana Stoica a scris:

Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă;
Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă; Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda;
Dacă urmările prevăzute în alin. (1) – (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime;

Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni;

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”, ART. 196 ( NOUL COD PENAL), despre ”Vătămarea corporală din culpă”

Buna ziua,
Acum dupa aproape 2 luni mi-a venit si alcolemia si este 0,00 in sange.
Persoana vatamata a depus declaratie ca nu are nici o pretentie.
Am vb cu politistul si va trimite dosarul catre procuror pentru clasare si stiu ca mai dureaza pana la finalul deciziei.
As putea cere o dovada de circulatie de la procuror pana la finalizarea dosarul daca alcolemia a fost 0,00 in sange?

Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Marinus84, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident cu victimă (alcool la volan) Marinus84 Marinus84 Buna ziua Numele meu este Stoica Marian si data de 13.09.2017 am avut un accident cu victima din vina mea avand alcolemia 0,20. Victima a fost transportata ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala ContSters298050 ContSters298050 Buna seara. Am avut un accident eu cu autovehicul vayamatul cu motocicleta. Am avut in aerul expirat 0.0 Ce imi este frica de probele biologice deoarece ... (vezi toată discuția)