avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema ciudata cu ENEL Constanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema ciudata cu ENEL Constanta

Dragii mei , va scriu aceste randuri deoarece in acest moment chiar nu stiu cui sa ma adresez, dar am incredere ca aici am sa gasesc oameni luminati care sa ma indrume sau sa ma invete cum si ce pot sa mai fac cu problema mea "delicata". Probabil cativa dintre d-voastra stiu cazul meu dar acum am sa ma rezum la ce patesc de aproximativ 2 luni. Asadar am incheiat in luna sept 2008 un antecontract de vanzare -cumparare pt un imobil situat in vecinatatea Constantei. Deoarece vanzatorul promitent nu si-a respectat termenul de semnare si finalizare al actelor dar nici lucrarile pe care le mai avea de terminat, am fost nevoiti sa-l actionam in instanta. La aprox. 2 luni de la inaintarea procesului , individul merge la ENEL si RAJA Constanta si face cerere de debransare pe motiv ca: " plec din tara pe durata nelimitata iar in imobil nu locuieste nimeni".....(am copii dupa cererile originale). Bineinteles ca , contractele de furnizare sunt pe numele lui deoarece eu fara act de proprietate nu puteam merge sa inchei noi contracte. La RAJA am intalnit oameni deschisi la minte , care mi-au dat la mana o hartie prin care ma asigura ca pana la incheierea litigiului nu imi intrererup furnizare apei menajere. In schimb la ENEL s-a procedat astfel. Dupa audienta la care am fost , ENEL ne-a incheiat ,atentie, CONTRACT DE FURNIZARE pe durata nelimitata , contract pe care l-au anulat la aprox. 40 zile deoarece conform Regulamentului de furnizare al energiei electrice nu pot exista 2 contracte de furnizare pe aceiasi adresa. BUN. Am inteles. Numai ca noi nu am cerut contract de furnizare. Noi am cerul ENEL-ului sa nu dea curs solicitarii vanzatorului promitent de a intrerupe furnizare deoarece noi locuim efectiv in acel imobil de 1 an de zile. Cu toate acestea oameni buni , din data de 12 august locuim ca in Paleolitic, fara energie electrica deoarece toata lumea din ENEL Constanta ne cunoaste ca fiind "cazul A" si ne inchide usile in fata. Desi in urma unei scrisori adresate ENEL Bucuresti primesc un raspuns scris prin care o anume doamna director imi explica regulamentul de furnizare, dar incheie prin a-mi spune..." energia electrica poate fi furnizata catre L.M ( familia mea) numai in baza contractului de furnizare al lui M. E ( vanzatorul) si a unei declaratii notariale autentice prin care L.M se obliga sa achite toate facturile emise pe aceasta adresa, toate usile mi se inchid in nas. Cam asta este. Am omis sa va spun ca toate actele incheiate sunt autentice, mai mult decat atat, intr-o "incheiere de certificare" la art 4. vanzatorul spune:" de la data incheiarii antecontractului, respectiv 03.09.2008 , cumparatorii promitenti au primit posesia casei, avand si la data prezenta posesia totala ,integrala si netulburata a imobilului". Va intreb eu: daca toate aceste acte au fost prezentate ENEl, oare cum toata lumea de acolo nu intelege ca acest om nu vrea altceva decat sicanarea mea si foloseste ENEL ca sa-si atinga scopurile. Va rugam din inima , daca aveti vreo idee prin care putem depasii aceasta situatie si putem primi dinnou energie sa ne raspundeti la acest mesaj. Daca cineva gaseste vreo cale legala noi suntem dispusi sa-l angajam. Va multumim din suflet. Cu respect L. V , Constanta. Postez si numarul de telefon in speranta ca cineva doreste preluarea acestui caz. 0762637588
Cel mai recent răspuns: ivanovdiana , utilizator 10:19, 19 Februarie 2011
Asta cam asa este.....vai de mazarea noastra ! Actionarea in instanta a cui ? Avocata mea incearca pe ordonanta presedentiala sa obtina ceva.....dar impotriva ENEL , cu ce sa ma duc?! ca ei sunt "acoperiti" de regulament si gata.....te sictiresc de nu te vezi....mai ales daca imbecilul ala baga ceva bani prin buzunare. corect ? Vorbeati de prefectura Constantei....dar eu sunt intr-o Comuna la 10 km....nu mai bine incerc la Consiliul Local sau direct la primar.....poate ma considera caz social si-mi asigura lumina de la iluminatul public pe care Primaria il plateste, iar eu sa le platesc lor. Ce spuneti ? Multumesc oricum de sfat. mai astept si altele. Toate cele bune.....ca eu vad si pe intuneric.
Pana solutionati la nivelul comunei,este de preferat ,avand in vedere ca exista posibilitatea sa se aproprie si anotimpul mai cald,sau mai rece ,sa incercati sensibilizarea autoritatilor ierarhic superioare ENEL,respectiv Consiliul Local Constanta,Prefectura Constanta.
Totodata este bine ca demersurile sa nu fie intreprinse numai in nume propriu ci sa fie demarata actiune in nume colectiv ,a tuturor acelora care locuesc efectiv in acest bastion de civilizatie al secolului XXI in conditiile apreciate de dvs la nivel de Paleolitic
Fata de situatia reala ,refuzul autoritatilor de implicare pentru solutionare,
aprecize ca ar trebui desfasurate si demersuri prin mass-media
Avand in vedere contradictia evidenta intre
plec din tara pe durata nelimitata iar in imobil nu locueste nimeni,
si
mai ales daca imbecilul ala baga ceva bani prin buzunare
,puteti prin avocat actionarea acestuia in instanta.
Succes
ynocentta ? De ce vorbesti de mazare ? ca nu are nimic a face mazare cu nesimtirea celor de la ENEL !!
Am avut si eu shou cu cei de la ENEL care sunt mai multe companii ,adica ENEL distributie si ENEL energie . Ei bine eu am avut o alta problema ,am un apartament in Mamaia la blocurile nou construite ,ideea e ca investitorul(constructorul) a depus cererea pentru autorizarea constructiei ,dar nu a primit raspuns pozitiv ci doar o amanare deoarece documentatia era incompleta ,pe baza acestei cereri s-a apucat si a terminat constructia ,a vandut apartamentele din imobil dar noi-proprietarii- avem doar actul de vanzare cumparare fara cadastru fara intabulare (bine asta-i alta problema ,CUM s-au putut incheia aceste acte de catre notar ele fiind practic nule deoarece teoretic cladirea nu ar trebui sa existe, dar traim in romania) . Ei bine in baza acestui contract am reusit sa inchei un contract de furnizare a energiei electrice , apartamentul fiind doar pentru vara pe timpul iernii nu locuieste nimeni acolo , am fost la ENEL si am comunicat acest lucru si fapul ca nu exista consum pe perioada extrasezon ,si am achitat in avans o suma pentru a acoperi abonamentul ,urmand ca in momentul in care incepe folosirea efectiva sa comunic indexul si sa platesc consumul inregistrat , nu am vrut suspendarea energiei pe aceasta perioada pentru ca mai treceam ocazional sa verific integritatea imobilului ,instalatia sanitara ,chestii... si atunci aprindeam un bec doua ,deci nu era un consum .....pe care oricum la comunicarea primului index din vara urma sa-l platesc .Ei bine cei de la ENEL au considerat ca vreau sa-i "fur" de aceea nu comunic eu indexul (O ALTA PARANTEZA- contarul se afla pe casa scarii, deci se putea efectua o verificare ) ,drept pentru care au hotarat sa-mi intrerupa furnizarea energiei electrice.Eu dupa ce am aflat asta m-am dus la ei la sediul central unde surpriza era ENEL distributie, am luat legatura cu inginerul care se ocupa de deconectari-conectari ,i-am prezentat situatia si cererea in original si toate documentele iar el mi-a raspuns ca ei se ocupa doar de conectare -deconectare ca problema mea este la ENEL energie care se ocupa de incasari si care da ordinele de deconectare-conectare si uite asa m-au plimbat prin multe birouri ca intr-un final sa mi se comunice ca de fapt mi s-a reziliat contractul ca nu m-am prezentat in nu stiu ce termen sa remediez situatia si ca trebuie sa inchei un alt contract ,binenteles cu o taxa de rau platnic si cu o garantie de contract nou si o garantie de rau platnic , iar banii care i-am achitat eu in avans o sa mi recuperez eu dupa ce verifica contoarul si depun eu o cerere si dupa ce depun cererea au termen de 30 zile sa analizeze si apoi i-mi dau ei banii inapoi,dar acum daca vreau sa fiu reconectat trebuie sa platesc .
ASA ca .... daca nu exista alta alternativa si sunt MONOPOL fac ce vor ei ca-i doare in C_ _ ca nu ai ce sa faci ,nu ai cum sa alegi alt furnizor ,ai doar doua posibilitati : 1. te duci cu "saru-mana" si ai curent sau 2. te judeci cu ei dar in timpul asta stai cu lumanri
buna ziua!sunt deja obosita de cum functioneaza totul in aceasta tara.numai stiu unde sa merg si ce sa fac.....anul trecut(2010)cei de la enel au facut regularizarea....au citit de la un alt contoar si mi-au bagat de plata vreo 2000 si ceva de kwt.am fost in august sa fac un referat de stornare....care se pare ca doamna de la caseria tomis a uitat sa-l inregistreze....in septembrie am fost din nou...am fost inregistrata cu cererea respectiva si bucuroasa am plecat acasa(de mentionat ca in ap nostru din cta nu a locuit nimeni o perioada de timp dar indexul il dadusem cu ceva kwt in plus...sa nu avem probleme).bucuroasa ca vor veni cei de la enel sa faca acea verificare de stornare,asteptam un tel(caci asa mi s-a zis,ca ma vor suna),si il tot astept si in ziua de azi....:(.ieri sun la unchiul meu(care intre timp se muta in apartament....si imi zice ca cei de la enel au venit si au luat contoarul cu totul....sun la call comercial si imi spun ca mi-au trimis preaviz acasa in cta precum ca as avea de plata ceva la ei.....pai...bine doamna..ii zic doamnbei de la celalalt capat al tel....cum sa imi trimiteti preaviz daca voi(ca firma)nici nu v-ati deranjat sa veniti sa faceti verificarea de stornare?eu acum de fac?si ea draguta ca toti cei de acolo....imi spune....trebuie sa veniti in cta sa va rezolvati problema....pai vin doamna cu tot cu opc....si ea relaxata imi spune....e problema dv...oamenii buni ce doamne iarta-ma sa fac ca mai am putin si innebunesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea furnizarii energiei electrice Victor76 Victor76 Buna seara! Problema noastra a inceput cu intocmirea unui Antecontract de vanzare-cumparare si achitarea unui avans in suma de 54.000 Euro pentru un imobil ... (vezi toată discuția)
Restante furnizor dinante de cumparare imobil grandanat grandanat Am cumparat recent un apartament si desi vechiul proprietar mi-a adus chitanta de la ultima factura ENEL, am aflat ulterior ca mai sunt multe facturi ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)