avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intreruperea furnizarii energiei electrice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intreruperea furnizarii energiei electrice

Buna seara! Problema noastra a inceput cu intocmirea unui Antecontract de vanzare-cumparare si achitarea unui avans in suma de 54.000 Euro pentru un imobil care urma sa fie finalizat dar a carui posesie am preluat-o la semnarea antecontractului. Dupa o perioada foarte scurta proprietarul a refuzat sa continue lucrarile, expirandu-i scadenta stabilita pentru intocmirea contractului de vanzare cumparare. A fost notificat, sa prezentat la notariat si a comunicat ca documentatia este inca in Primarie urmand a fi completa in cateva saptamani. A fost insa sfatuit, pentru fortarea situatiei si a incasarii rapide a diferentei de pret sa faca cereri de debransarea atat pentru apa cat si pentru curent. Din fericire R.A.J.A nu a dat curs, insa ENEL regie privata, nu a acceptat motivatiile noastre, faptul ca pe rolul instantei exista o cauza civila privind stabilirea valorii lucrarilor neefectuate nu a impiedicat pe acestia sa intrerupa furnizarea la o familie care a platit o suma considerabila pentru cumpararea unei case. Ar mai fi multe de spus, cert este un singur lucru, ca pentru persoanele de buna credinta nu exista solutii ............................................................intotdeauna cei premiati sunt HOTII!
Cel mai recent răspuns: Victor76 , utilizator 19:30, 23 Decembrie 2009
l-ati notificat pe vanzator prin executor pentru a-l obliga sa incheie contractul de vanzare - cumparare? Ce masuri pentru intarziere sunt stipulate in antecontract?
l-am notificat pentru ai comunica ca au intervenit probleme privind lucrarile efectuate, ca mai are de terminat lucrari si pentru ca a disparut ca magarul in ceata dupa ce a incasat avansul! Pentru nerespectarea termenului are de achitat dublul sumei , dar el continua sa spuna ca vrea sa vanda insa nu vrea sa termine lucrarea !
n-am inteles daca l-ati notificat prin notar sau prin executor. Daca l-ati notificat prin executor il obligati sa incheie contractul de vanzare - cumparare, contract in baza caruia veti incheia contract de furnizare cu ENEL. In ceea ce priveste lucrarile neefectuate, etc. va adresati instantei cu o actiune in pretentii. Cand ati incheiat antecontractul notarul a obtinut un extras CF? Aveti grija sa nu vanda de 2 ori. Se mai intampla.
A fost notificat prin executor , s-a prezentat la notariat impreuna cu avocatul , moment in care a invocat faptul ca actele nu se pot definitiva din cauza primariei. L-am inaintat in instanta unde am cerut ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic ( primul punct) , iar la al doilea am cerut diminuarea pretului din cauza viciilor aparute. ideea este ca din data de 12 august familia mea sta fara energie electrica si absolut nimeni nu ne da nicio sansa. Enel refuza sa ne branseze pe motiv ca nu avem drept de posesie sau act de proprietate. Foarte urata situatie. Sub ce forma credeti ca putem obliga vanzatorul promitent sa ceara ENELsa branseze in continuare ?
In antecontractul de vanzare - cumparare banuiesc ca este mentionat faptul ca ati achitat un avans de....., ca urmeaza ca vanzatorul promitent sa finalizeze urmatoarele lucrari....., pana in data de....... Tot pana in data respectiva vanzatorul este obligat sa perfecteze toata documentatia necesara pentru actul de vanzare - cumparare (inclusiv bransamentele RAJA, ENEL), moment in care Dvs. veti achita diferenta de..... In cazul in care vanzatorul nu respecta ......va achita penalitati .... pentru fiecare zi de intarziere. In cazul in care se razgandeste si nu vrea sa vanda, va achita ....., iar in cazul in care Dvs va razganditi veti pierde avansul achitat. Banuiesc ca asa ceva este stipulat in antecontract. Daca l-ati incheiat la notar are titlu executoriu. Din cate am inteles, vanzatorul nu doreste sa finalizeze lucrarile. Eu l-as notifica prin executor deoarece inteleg ca nu doreste sa vanda, deci, imi achita dublul avansului, iar eu imi cumpar un alt imobil. Asta ar fi o varianta. A doua ar fi sa-l puneti in intarziere prin art. 581 Cod pr. civ. Inteleg ca ati intrat in posesia imobilului. Ati intocmit un proces - verbal?
Succes si sarbatori linistite.

Alte discuții în legătură

Nr. 1 ordonanta presedintiala / antecontract v / c Victor76 Victor76 Suna ciudat si totusi a doua tentativa de rezolvare a problemei noastre prin ordonanta presedentiala a esuat. Am sa incep prin a relata in linii mari problema ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract cumparare imobil dia_simona dia_simona buna ziua! As dori sa imi dati un sfat cu privire la un antecontract de vanzare-cumparare. Antecontractul a fost intocmit la 21.07.2006. "Promitentii ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)