avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere din SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere din SUA

Buna seara,
Mătușa și unchiul meu doresc sa locuiască in România, după 27 de ani de domiciliu in SUA. Sunt cetățeni americani și au pașaport românesc pe care se specifica domiciliul in SUA. Noi le vom oferi spațiul de locuit, in calitate de proprietari. Cum vor obține cărțile de identitate românești?
Cel mai recent răspuns: Anca Ducu , utilizator 21:24, 3 Octombrie 2017
Inteleg ca au dubla cetatene. Trebuie sa mearga la Directia pt Evidenta Persoanelor.
Puteti cauta pe internet ce inscrisuri sunt necesare pt eliberarea unui act de identitate. In plus, fata de acelea, trebuie sa aiba si pasaportul
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc frumos!
Daca doresc sa renunte la domiciliul lor din strainatate-SUA, pentru a se stabili la dvs. in Romania va trebui sa va prezentati impreuna la evidenta persoanelor de la locul unde urmeaza ca ei sa-si schimbe domiciliul. Veti avea nevoie de certif. nastere, casatorie, pasaportul american/actul de identitate, pasaportul romanesc de CRDS, buletinul dvs. contractul pe casa si taxa de 7 lei. Dureaza cam 30-45 zile pana cand vor prima buletinul. Va trebui ca pasaportul romanesc de CRDS sa fie anulat.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)