avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand blocheaza o banca contul bancar dupa moartea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand blocheaza o banca contul bancar dupa moartea unei persoane?

Buna ziua. Mama mea a murit in Bucuresti o zi dupa ce am plecat eu de acolo. Fratele meu era imputernicit sa retraga bani de pe cont, dar cartela ei nu mai era valabila. Noi fuseseram amandoi la banca si banca refuzase sa-i dea banii, cam peste 25.000 lei, din aceasta cauza. O cartela noua nu i-au dat fratelui, iar mamei si asa nu, fiindca nu era de fata, ea era deja la spital, pe moarte.
Acum eu o sa-i dau lui imputernicire sa se faca succesiunea si sa ma reprezinte. Stiu ca intre timp banca ii trimisese mamei prin posta si o cartela noua, care cred ca n-a mai ajuns la fratele meu, deoarce ea murise. De accea doresc mult de tot sa aflu cum si cine blocheaza contul persoanei decedate? Cum aflu eu daca fratele meu a scos toti banii astia, in Euro cam 4000 Euro dupa moartea ei?
La succesiune ar trebui sa fie trecuti sau nu? Eu am dela banca un cont bancar al mamei ca banii existau.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Filia , utilizator 23:55, 3 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu blochează nimeni contul.
Doar ca nu pot fi ridicați fără dezbaterea succesiunii pentru suma respectiva.
Iar la dezbaterea succesiunii este obligatoriu să fie prezenți toti moștenitorii. Sau, cei care să află în imposibilitate, să trimită o procura speciala.
Fratele dvs poate folosi procura pentru dezbaterea moștenirii, dar daca in cuprinsul imputernicirii nu este menționat și faptul că poate ridica orice sumă de bani care vi se cuvine, atunci fratele nu poate ridica decât jumătatea lui din bani (deși puțin probabil să fie de acord cei de la banca. De regula, eliberează întreaga suma).
Contul urmează să îl închideți dvs, in calitate de moștenitori. Dar dupa dezbaterea succesiunii.
Mulțumesc mult pentru răspuns, mi-a fost de mare ajutor. Mai ales ca din Germania n-am de unde sa știu cum functioneaza legea acolo la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit pe cont. sume sustrase din cont dupa decesul titularului alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, cum pot rezolva urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar dupa moartea lui, fratele meu a retras sume de bani din contul bancar al tatului ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei supravietuitoare wizzy wizzy Mama mea impreuna cu tatal meu au economisit de-a lungul vietii o suma de bani care au depuso intr-un cont la CEC . Tatal meu a decedat iar mama care este ... (vezi toată discuția)