avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura inmatriculare

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
- la data de 02.10.2017 cumpar o masina inmatriculata in Romania care are ITP valabil pina in anul 2018 luna 08, asigurare RCA valabila pina in anul 2018 luna 02. Programarea pentru inmatriculare la politie este estimata pentru luna ianuarie 2018. Cat timp pot sa circul cu actualele numere de inmatriculare si cu asigurarea pe numele vechiului proprietar?
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 08:48, 5 Octombrie 2017
Termenul legal de finalizare procedura de inmatriculare vehicul este de 30 de zile de la achizitionarea acestuia
Puteti efectua verificarea RAR prin programare la alta unitate unde puteti obtine programare astfel incat sa va incadrati in termenul legal prevazut
Cred ca nu m-am facut prea bine inteles: masina este cumparata de noua din Romania iar eu sunt al doilea proprietar si din cate stiu nu trebuie sa i se mai faca identificarea RAR. Vanzatorul si cumparatorul sunt din acelasi judet si nu se mai schimba numarul de inmatriculare (optiunea aleasa de cumparator). Deci, daca programarea pentru înmatricularea pe numele noului proprietar este in luna ianuarie 2018, eu inteb daca dupa cele 30 de zile de la cumpararea vehicolului mai pot circula cu actele vechiului proprietar? Care sunt prevederile legale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!in urma cu un an,am facut un rca la o masina proaspăt înmatriculată in țară, si am dat 650 ron pt 6luni.la urmatoatea asigurare(sept) am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat din germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. l-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez? DragosJam DragosJam Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la ... (vezi toată discuția)