avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de întreținere, părinte nerezident ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de întreținere, părinte nerezident fără venituri

Daca tatal nu este incadrat cu ciontract individual de munca si nu are pe numele lui bunuri mobile/imobile, ii poate cere fosta sotie in instanta majorarea pensiei de intretinere pe motivul cresterii salariului minim pe economie la 1450 lei?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:36, 4 Octombrie 2017
Da, legea îi permite mamei copilului să ceară majorarea pensiei de intreţinere, care, în situaţia descrisă de dvs., se stabileşte la 25% din salariul minim pe economie.
Tatăl are probleme de sănătate sau este în incapacitate de muncă?
Nu, nu are probleme de sanatate; locuieste la tara cu parintii lui (in speta bunicii copilului) sa inteleg ca nu este posibil sa nu mai plateasca?
Poate cere în instanţă să plătească în natură, dacă trăieşte la ţară, poate contribui cu carne, ouă, lapte, legume, în valoare de 25% din salariul minim pe economie, lunar.
Pensia poate fi stabilita in functie de salariul minim pe economia nationala.
da, stie ca Pensia poate fi stabilita in functie de salariul minim pe economia nationala. Problema este ca nu are din ce sa o mai plateasca.... aici ce ar putea face?

Alte discuții în legătură

Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori, la notar aleodor27 aleodor27 In acea conventie se prevede faptul ca autoritatea parinteasca se exercita in comun, minorul urmand sa locuiasca cu ambii parinti la [u]domiciliul comun[/u] si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mirelasiluca mirelasiluca Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara! Am un copil cu un baiat de care m-am despartit in luna iunie a.c. am discutat de doua ori cu el in ... (vezi toată discuția)
Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)