avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa introdusă abuziv: 60 de lei/an pentru gunoi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa introdusă abuziv: 60 de lei/an pentru gunoi nemenajer

Buna ziua,

In Chiajna primaria a introdus de anul acesta o taxa pe care eu o consider abuziva. Este vorba de taxa de 60 ron per apartament pentru gunoi nemenajer. Nu este o taxa mare, insa 60 ron * nr de apartamente si case, se ajunge la o suma foarte mare.

Se plateste deja o taxa pentru gunoiul menajer ( adica, tot ce produce omul in gospodarie ) catre Lema Instal Construct. Conform clasificarii Ministerului Mediului, in afara de gunoiul menajer exista deseuri stradale, agricole, industriale, toxice, voluminoase ( din demolari ), dar care nu sunt produse de apartamente, ci de constructori si anumiti economici.

Taxa a fost introdusa in iulie, iar pentru 2017 se plateste doar 30 RON.

Termenul de nemenajer nu apare in nicio directiva UE sau locala, asa ca se presupune ca ar fi restul tipurile de deseuri, dar pe care, proprietarii de apartamente sau case, nu le produc.

Ce se poate face in acest caz?

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Taxa impusă de primăria comunei chiajna ejusty ejusty Buna ziua! Locuiesc în ansamblul rezidențial \"Militari Residence\" (condominium proprietate privată, spațiu delimitat cu gard și bariere automate de ... (vezi toată discuția)
Calcul plata gunoiului menajer pentru apartament in bloc de locuinte ganditor ganditor dupa cate stiu gunoiul menajer se calculeaza dupa nr de persoane din fiecare apartament din statutul asociatiei de proprietari asa reiese mai nou primaria din ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)