avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa impusă de Primăria comunei Chiajna
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa impusă de Primăria comunei Chiajna

Buna ziua!
Locuiesc în ansamblul rezidențial "Militari Residence" (condominium proprietate privată, spațiu delimitat cu gard și bariere automate de acces în ansamblu)
Recent am primit de la Primăria comunei Chiajna o scrisoare prin care am fost informat că, în temeiul Hotărârii Consiliului Local nr. 34 din 29.05.2017, s-a introdus de anul acesta o taxa de 60 lei/apartament pentru gunoi nemenajer. Nu este o valoare mare, însă administratorul ansamblului rezidențial are un contract cu altă societate comercială.
Se plateste deja o taxa pentru gunoiul menajer și ne... Conform clasificarii Ministerului Mediului, in afara de gunoiul menajer exista deseuri stradale, agricole, industriale, toxice, voluminoase ( rezultate din construcții ale altor dezvoltatori imobiliari),și care nu sunt produse de apartamente, ci de constructori si anumiti agenți economici.
Taxa a fost introdusa in iulie, iar pentru 2017 se plateste doar 30 RON. Nu mi se pare corect să achit o taxă urmare a colectării deșeurilor produse de alte persoane fizice/juridice
Termenul de nemenajer nu apare in nicio directiva UE sau locala, asa ca se presupune ca ar fi restul tipurile de deseuri, dar pe care, proprietarii de apartamente sau case, nu le produc.
Această taxă se poate ataca în instanță?
Care este procedura în cazul acesta ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 12:31, 5 Octombrie 2017
contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa introdusă abuziv: 60 de lei/an pentru gunoi nemenajer Kosmo Kosmo Buna ziua, In Chiajna primaria a introdus de anul acesta o taxa pe care eu o consider abuziva. Este vorba de taxa de 60 ron per apartament pentru gunoi ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe intr-un complex rezidential andreea-nicoleta andreea-nicoleta Buna ziu Am urmatoare intrebare referitoare la un complex rezidential din vestul capitalei..Militari Residence, care are in prezent in componenta sa un ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare aliice aliice primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest ... (vezi toată discuția)