avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordin de restricție și obligația de plată a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordin de restricție și obligația de plată a chiriei pentru soțul care a plecat de la domiciliu. Se poate face apel?

Buna ziua!
Un apel ar ajuta intr-o situatie de genul :
Ana are un copil 3 ani. Se casatoreste si impreuna cu sotul mai are un copil . Dupa 10 ani de casatorie se hotaraste sa divorteze si decide sa plece la mama ei impreuna cu copilul dinaintea casatoriei. Obtine un ordin de restrictie pentru 2 luni dar si un beneficiu de 600 ron lunar pt cheltuieli cu chiria. Sotul poate face apel pentru a nu plati acea suma in conditia in care minorul rezultat in timpul casatoriei a ramas in intretinerea lui iar el momentan nu are un loc de munca ? Pe ce perioada se presupune ca ar trebui sa plateasca aceea suma?
Ordinul de restrictie nu il deranjeaza !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: o mama , utilizator 10:36, 4 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Soțul poate face apel dacă e în termenul de apel. Mi mie se pare întemeiat motivul că are și el un copil în întreținere.

Plătește suma pe perioada stabilită de instanță prin hotărâre.
Perioada nu e specificata in hotararea judecatoreasca care a avut loc ieri. Este specificat clar doar perioada de 2 luni pt ordinul de protectie.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite inainte de casatorie, divort, partaj si autoritate parinteasca petru ana maria petru ana maria Buna seara!Ma numesc Ana-Maria si ma aflu intro-o situatie disperata.De 14 ani sun casatorita,casatorita cu un sot care me bate,ma maltrateaza,ma ameninta ma ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor iulyanab iulyanab Buna ziua! Sunt in divort cu sotul si momentan sunt in CIC pana la 2 ani. Copilul are 1 an. Sotul refuza sa dea bani in casa, spunandu-mi ca totul se imparte ... (vezi toată discuția)
Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)