avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Metoda de a creste indemnizatia crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Metoda de a creste indemnizatia crestere copil

Este doar o idee si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate.

Voi naste in feb, iar contractul meu de munca inceteaza in ianuarie. Nu sunt casatorita dar urmeaza sa ma casatoresc in curand. Sotul are un apartament pe care il inchiriaza de ceva vreme. Exista vreo posibilitate sa-mi treaca aceste venituri pe numele meu pt urmatoarele cateva luni astfel incat sa ma pot incadra la cei 85% din indemnizatie?

va mutumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 19:08, 7 Octombrie 2009
Veniturile din chirii nu sunt considerate venituri profesionale supuse impozitarii, asa cum sunt definite de normele metodologice la OUG 148/2005. Mai pe scurt, nu va ajuta lucrul acesta.
ati putea eventual incheia inca un contract de munca pentru perioada ramasa pana la nastere...:rolleyes:
Puteti cere firmei sa va prelungeasca contractul de munca,eventual sa platiti dumneavoastra o luna impozitul,sau puteti gasi alta firma care sa va ajute,sa platiti impozitul pe salariu si CAS ,pana la nastere.
Aţi putea să începeţi de pe acum cu un contract de comision sau colaborare, cu un venit mai mare. Este supus impozitării şi se ia în calcul la indemnizaţia de creştere copil. În plus, când se termină contractul de muncă, rămâne acesta, deci stagiul ar fi complet, nu?
Oricum stagiul de cotizare va fi complet. Mamica va beneficia de concediu de maternitate(prenatal).

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata si somera..... Ion Yanisa Ion Yanisa Buna ziua, Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)