avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea institutorului pentru copii cu probleme ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea institutorului pentru copii cu probleme psihice si de comportament

-copil cu probleme psihice si comportamentale care frecventeaza o scoala normala si nu una pentru copii cu nevoi speciale.In cazul in care provoaca un incident cine raspunde? Se doreste mutarea copilului intr-o alta scoala tot normala desi acest copil a provocat grave probleme si-a lovit invatatoarea cu un corp dur in cap..Noul cadru didactic nu a fost informat de la inceput despre problemele grave ale acestui copil.La inspectorat i s-a spus ca acesta sufera de hiperactivitate, ca citeste greu si ca vorbeste greu ;despre problemele violente de comportament nu i s-a spus .Prin urmare, in prima faza cadrul didactic si-a dat acordul verbal pentru acceptarea copilului.Ulterior la scoala unde va fi mutat a fost primita o dispozitie de la inspectoratul scolar privind mutarea copilului in aceasta noua scoala. Avand in vedere aspectele noi de care a luat cunostinta cadrul didactic(comportament violent, agresivitate ), acesta nu mai doreste mutarea copilului in clasa sa.Cum se poate proceda pentru anularea dispozitiei de mutare de la inspectorat?Daca nu se poate face nimic o declaratie a parintilor pe propria raspundere cu privire la faptele copilului in timpul programului scolar ar exonera de orice raspundere cadrul didactic?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2006
sorin31, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractionalitate in liceu, suferinta nerezolvata Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Cu ceva timp in urma v-am scris despre problema fiului meu din clasa a 9 a, la liceu. Urmand sfaturile primite am apelat la politistul arondat ... (vezi toată discuția)
Violenta intre copii la gradinita g alina g alina care este solutia legala de a rezolva urmatoarea problema; intr-o clasa cu 21 copii unul singur terorizeaza restul copiilor, ii bate, le vorbeste urat , ii ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)