avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea Contractului Individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea Contractului Individual de munca

Bună ziua! Ieri am fost anunțată de către angajator că nu sunt compatibilă cu jobul și de astăzi va încheia contractul de muncă cu mine,fără preaviz deoarece eram în perioada de probă! Sunt persoană cu handicap! Am primit azi notificare de incetare pe mail! Ce șansă am să o contest și să câștig,eventual să mă întorc la muncă?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Lucky86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 5 Octombrie 2017
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti cu privire la contestarea deciziei de incetare a c.i.m.

Art.31 C.mun.
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu contează faptul că sunt persoană cu handicap?Avea voie să mă dea afară?

Se poate inceta un c.i.m. chiar daca sunteti persoana cu handicap.
Mulțumesc pentru răspunsuri! Am înțeles că nu am nici o șansă și mai bine accept situația și las totul așa!
Nu avem cum sa va spunem daca aveti sau nu sanse in instanta.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea preavizului ComanAG ComanAG Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sunt in perioada de proba la un hypermarket si am gasit in alta parte un job mai bun, dar sefa la care lucrez a zis ca sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)