avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul consum apa

Buna ziua,
In blocul in care locuiesc, prin 2009 a existat o scurta perioada cand lunar fiecare locatar dadea indexul apometrelor. Apoi, ani de zile pana in prezent, locatarii au dat doar consumul calculat de ei.
Zilele acestea presedintele asociatiei a trecut pe la fiecare apartament si a fotografiat indexul spunand ca nu mai este necesar sa dam consumul, ca il calculeaza ei. Problema este ca dupa atatia ani consider ca nu au cum sa il calculeze ei si ca, in mod normal, ar fi trebuit sa ia indexul 2 luni la rand. Banuiesc ca este o modalitate prin care sa treaca mai mult la consum si sa umfle niste buzunare. Eu am calculat si transmis corect consumul in fiecare luna si nu mi se pare normal ca acum sa mi se treaca cat doreste firma de administratie. Mai ales ca nici nu au facut de o zi pozele si zic ca apar diferente la locatari si sa vada cum vor fi platite. Nu aveau cum sa calculeze asta intr-o seara deci e un text cugetat anterior. Cum pot evita sa ajung sa platesc altceva decat am consumat, cum ma pot apara de un astfel de abuz?
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:16, 5 Octombrie 2017
In majoritatea asociatiilor unde exista instalate apometre individual cu clkasa de precizie scazuta ,exista supliment consum rezultat din diferenta intre total consum inregsitrat de apomeytrul de bransament care este de clasa de precizie superioara celor individuale
Aveti dreptul in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 actualizata,sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele in baza carora a facut impunerea consumului de apa
pentru o perioada asa de lunga, aveti dreptate: comitetul trebuie sa faca prima citire (startul) si dupa 30 de zile sa faca a doua citire oficiala (index final).

Nu e admisibil sa se faca regularizari pe mai multi ani !
Se subantelege ca in toata aceasta perioada a existat un echilibru intre consumul general al blocului si furnizorul de apa.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Cand am preluat eu administratia,am fost sa verific apometrele si sa vad daca exista diferente intre ce aveam scris si indexul de pe ceas.Ca la lumina,cand vine regularizarea.Cine nu a dat citirea corecta mai mult timp,normal ca a avut de plata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Recalculare apometre MCristian MCristian Buna ziua Am si eu o intrebare .. in cazul in care am montate apometre pentru apa in apartament .. dar din anumite motive nu am mai reusit sa citesc ... (vezi toată discuția)