avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unui copii oficiale (duplicat) titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unui copii oficiale (duplicat) titlu de proprietate

Buna seara,
Suntem un grup de mostenitori (veri) care dorim sa dezbatem si apoi sa vindem mostenirea ramasa de la bunica noastra decedata in anul 1977. Este vorba de un teren arabil aflat in extravilanul localitatii Munteni, jud. Galati. Din pacate mostenitorii directi, parintii nostri, nu au facut dezbaterea succesiunii dupa moartea bunicii. De altfel inainte de Revolutie pamantul apartinea statului si nu se putea revendica nimic.
Pentru terenul in discutie a fost emis Titlul de proprietate pe numele bunicii. Originalul titlului de proprietate s-a pierdut. Avem numai o copie xerox. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: de unde as putea obtine o copie legalizata (duplicat) a acestui titlu, care sa poata fi folosita la dezbaterea mostenirii? As mai mentiona ca titlul de proprietate a fost emis de Comisia Judeteana Pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor Galati.
Va mai rog sa-mi spuneti cum se poate face dezbaterea succesiunii in cazul in care unul din veri (suntem 7 de toti) nu vrea sa se prezinte la dezbatere sau nu mai poate fi gasit ( nu se mai stie nimic de el, probabil plecat in strainatate) ?
Este nevoie in acest caz de un proces la judecatorie?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.


Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
CosticaV, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
10 hectare disparute din acte AliaXa AliaXa Incerc sa imi ajut mama si unchii in legatura cu mostenirea de la bunica mea, decedata. Este vorba de 9,7 ha de teren arabil intr-o comuna. De la prefectura, ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc. proprietar in titlul de proprietate din ... Loredana_Loredana Loredana_Loredana Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995 Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan. In urma ... (vezi toată discuția)