Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si nu am niciun venit. Situatia fiind mai complicata. Am 19 ani pana in februariea 2017 am fost eleva in clasa a 12 a dar am plecat in spania timp de 6 luni si am fost exmatriculata . Intre timp am ramas insarcinata si nu am niciun venit pentru a primi indemnizatie. Ce pot face pentru a primi un alt ajutor din partea statului dupa ce nasc ? As putea sa mai depun acu cerere de somaj ? Sau ce as putea face sa obtin un venit in plus pentru cresterea copilului. Acum lucrez ca bona dar fara carte de munca fiind insarcinata nu te angajeaza nimeni.
Pe perioada sarcinii statul nu vă ascordă ajutor financiar, însă vă sfătuiesc să vă adresați către
Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a solicita informații despre indemnizația de care veți putea beneficia după nașterea copilului, fiind totuși prevăzută o indemnizație stabilită pentru creșterea copilului și până când copilul va împlini 2 ani.
Dacă nu ați lucrat și nu ați obținut venituri în ultimele 12 luni anterioare nașterii, nu veți beneficia de bani de concediu pentru creșterea copilului.
Maternitate
violetacrina
as dorii sa stiu daca fica mea care este eleva in clasa a 12 a si care este insarcinata dar care de fapt este exmatriculata din scoala din cauza apsentelor ... (vezi toată discuția)