avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de opinii cu șeful. Exagerez sau am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de opinii cu șeful. Exagerez sau am dreptate?

Buna ziua! O sa incerc sa fiu cat mai succint. Eu muncesc la un centru de xeroxare unde fac de asemenea si poze la minut tip buletin. Un set de 6 poze tip buletin pe hartie fotografica costa 15 lei. Insa am ramas fara materialul care imprima poza pe hartia fotografica iar seful meu imi spune sa printez pozele pe carton the 300 de grame la aparatul de xeroxat color.
Insa el mai imi spune de asemenea sa nu-i specific clientului acest lucru si sa-l taxez tot cu 15 lei. Problema este ca la centrul unde lucrez cartonul de 300 de grame printat la color costa 2.5 lei. Este o diferenta de 12.5 lei.
I-am spus astazi la telefon ca nu vreau sa fac asa ceva si m-a intrebat daca nu cumva sunt nebun sau ceva in genul si mi-a spus ca nu este treaba mea si sa fac cum mi se spune. Discutia devenise un pic tensionata. Eu i-am spus ca asa voi face insa nu vreau deloc sa fac acest lucru.
Iar alta problema este faptul ca nici o persoana pe care am intrebat-o pana acum nu a fost de acord cu mine.
Exagerez sau am dreptate ? Daca ati putea sa ma lamuriti as fi recunoscator.
Multumesc anticipat!

Am uitat sa mentionez ca seful meu este si patronul.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
cristian.george, utilizator
Cel mai recent răspuns: a_camelia , utilizator 05:59, 7 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati sefului sa vi se dea in scris acel aspect, astfel incat sa fiti acoperit de o alta divergenta cu angajatorul.
Am uitat sa mentionez ca seful meu este si patronul firmei. Suntem 3 angajati in total. Este o firma mica.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti angajat cu carte de munca? Puteti proceda cum ati fost sfatuit: sa solicitati in scris acest aspect si astfel sunteti acoperit in eventualitatea in care seful va trage la raspundere pentru printarea pe alt tip de hartie. Anagajatii au si drepturi, nu doar obligatii. Nu uitati acest aspect.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este afisat la societate, pentru a vedea clientul, ce tip de hartie se foloseste pt poze? Nu cred! Nu va certati cu seful, incercati sa ganditi si din punctul lui de vedere. Având in vedere cele relatate, cred ca sunteti tanar, asa cum, si dumneavoastra veti observa, din raspunsul meu, ca sunt economist. O societate pentru a functiona, trebuie sa scoata profit. Patronul trebuie ca, din munca prestata de cei 3 angajati sa reuseasca sa poata achita 4 salarii (3 salariati+patronul), chiria, materiale, tonere etc.. + datoriile la stat. Sa nu credeti ca, daca se incaseaza intr-o zi 2.000 lei, toata suma reprezinta profit, ci, in general , cel mult 25% din suma (poate nici atât). Tineti cont ca pt un salariu minim pe economie, respectiv 1450 lei, se achita la stat 716 lei. Trebuie sa supravietuiesti pe piata, iar daca clientul este nemultumit, dumneavoastra nu aveti nici o vina, iar patronul va pierde clientul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda anpc Ems112 Ems112 Detin un magazin in regim PFA cu profil xerox internet papetarie,in data de 01.06.2016 am avut un control de la ANPC Brasov referitor la o reclamatie a unei ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a completa/detine nir la un pfa cu norma de venit neplatitor de tva GabrielONE GabrielONE Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Detin un PFA cu domeniu de activitate principal \"activitati fotografice\" la care i-am adaugat de curand inca 4 coduri ... (vezi toată discuția)
Cum trimit acte in dosar GermanAlex GermanAlex Am un proces la Tribunalul Cluj si eu sunt din Pitesti. Am avocat, dar e ca si cum nu as avea, deci nici nu pot apela la el. Vreau sa depun la dosar niste ... (vezi toată discuția)